Van Avermaet en twee andere voormalige kopstukken uit de beveiligingssector riskeren in de VS tot 10 jaar cel en een geldboete van 1 miljoen dollar. Als ze schuldig pleiten, kan de maximale strafmaat gereduceerd worden tot 2 jaar cel en een geldboete van 100.000 dollar.

Van Avermaet was jarenlang clustermanager bij G4SBelgium en vertrok begin 2019 naar Bpost om er CEO te worden. Naast Van Avermaet zijn ook Danny Vandormael en diens vroegere rechterhand Peter Verpoort in staat van beschuldiging gesteld, net als hun bedrijf Seris.

Door de verboden prijsafspraken zouden de Amerikanen te veel betaald hebben voor veiligheidscontracten in België.

Van Avermaet en twee andere voormalige kopstukken uit de beveiligingssector riskeren in de VS tot 10 jaar cel en een geldboete van 1 miljoen dollar. Als ze schuldig pleiten, kan de maximale strafmaat gereduceerd worden tot 2 jaar cel en een geldboete van 100.000 dollar. Van Avermaet was jarenlang clustermanager bij G4SBelgium en vertrok begin 2019 naar Bpost om er CEO te worden. Naast Van Avermaet zijn ook Danny Vandormael en diens vroegere rechterhand Peter Verpoort in staat van beschuldiging gesteld, net als hun bedrijf Seris. Door de verboden prijsafspraken zouden de Amerikanen te veel betaald hebben voor veiligheidscontracten in België.