De vertrekkers volgen de ex-vennoot Jan Peeters. Hij gaf in mei al te kennen dat hij Monard-D'Hulst wilde verlaten. "Er waren geen problemen, alleen een verschil van mening over de invulling van het beroep, de strategie van het kantoor en de manier waarop we met jonge medewerkers omgaan." Vlak voor de zomer maakten nog een aantal andere medewerkers bekend dat ze Monard-D'Hulst verlieten voor twee andere kantoren.

"Ik wil mijn klanten-kmo's in Limburg op dezelfde manier ten dienste staan, zoals ik dat altijd heb gedaan", zegt Peeters. "Ik wil niet werken in een strikt vakgebied voor een groot kantoor van enkel grote ondernemingen."

Erik Monard relativeert het vertrek van Peeters en co. Het is een gevolg van de grondige strategische bijsturing van het kantoor. "Van een lokaal Hasselts kantoor groeiden we uit tot een organisatie met vestigingen in Kortrijk, Brussel, Gent en onlangs een stevige poot in Antwerpen. Jonge mensen krijgen meer kansen. Zij die na een jaar of vijf niet meekunnen, moeten elders hun weg zoeken. Er is een doorgedreven specialisatie. Niet alle medewerkers zien dat zitten."

Monard voert in zijn kantoor een grondige financiële integratie door, waarbij er een duidelijke, solidaire en gelijke verloningsstructuur is. "Het is de bedoeling dat onze vestiging in Kortrijk hier volgend jaar in mee stapt. We volgen al 23 jaar na onze start dezelfde regels en het is logisch dat in een verandering van strategie er mensen afhaken, zo'n twintig in totaal. In de kering breiden we ons kantoor uit met nieuwe vennoten en medewerkers, die enthousiast overkomen van andere kantoren. We worden een nieuwe organisatie van ongeveer dezelfde grootte, 100 mensen."

De vertrekkers volgen de ex-vennoot Jan Peeters. Hij gaf in mei al te kennen dat hij Monard-D'Hulst wilde verlaten. "Er waren geen problemen, alleen een verschil van mening over de invulling van het beroep, de strategie van het kantoor en de manier waarop we met jonge medewerkers omgaan." Vlak voor de zomer maakten nog een aantal andere medewerkers bekend dat ze Monard-D'Hulst verlieten voor twee andere kantoren."Ik wil mijn klanten-kmo's in Limburg op dezelfde manier ten dienste staan, zoals ik dat altijd heb gedaan", zegt Peeters. "Ik wil niet werken in een strikt vakgebied voor een groot kantoor van enkel grote ondernemingen."Erik Monard relativeert het vertrek van Peeters en co. Het is een gevolg van de grondige strategische bijsturing van het kantoor. "Van een lokaal Hasselts kantoor groeiden we uit tot een organisatie met vestigingen in Kortrijk, Brussel, Gent en onlangs een stevige poot in Antwerpen. Jonge mensen krijgen meer kansen. Zij die na een jaar of vijf niet meekunnen, moeten elders hun weg zoeken. Er is een doorgedreven specialisatie. Niet alle medewerkers zien dat zitten."Monard voert in zijn kantoor een grondige financiële integratie door, waarbij er een duidelijke, solidaire en gelijke verloningsstructuur is. "Het is de bedoeling dat onze vestiging in Kortrijk hier volgend jaar in mee stapt. We volgen al 23 jaar na onze start dezelfde regels en het is logisch dat in een verandering van strategie er mensen afhaken, zo'n twintig in totaal. In de kering breiden we ons kantoor uit met nieuwe vennoten en medewerkers, die enthousiast overkomen van andere kantoren. We worden een nieuwe organisatie van ongeveer dezelfde grootte, 100 mensen."