François Cornelis, voormalig vicevoorzitter van het uitvoerend comité van de oliereus Total, lanceert donderdag een initiatief om jonge chemiebedrijven te coachen.

Cornelis wil ongeveer een dozijn voormalige toppers uit de chemiesector verzamelen in een 'innovatiekring'. "Het doel is nieuwe bedrijven zoals spin-offs te steunen, niet alleen administratief en commercieel, maar ook in octrooien en organisatiemethoden", legt Cornelis uit. "En als dat vereist is, kan er ook financiële steun komen. Er zijn er genoeg onder hen die eventueel bereid zijn financiële middelen ter beschikking te stellen van zulke bedrijven." De kring zou regelmatig vergaderen met de decanen van de Belgische universiteiten.

Het initiatief start onder de vleugels van de chemiefederatie essenscia. Yves Verschueren, CEO van essenscia, heeft Cornelis heeft gevraagd er voorzitter van te zijn. Onder de namen die werden aangezocht voor het coachingproject, zijn naar verluidt ook die van Christian Jourquin, de voormalige CEO van Solvay, en Luc Vansteenkiste (Recticel). Cornelis wil dat niet bevestigen, en wacht de eerste vergadering af.

François Cornelis, voormalig vicevoorzitter van het uitvoerend comité van de oliereus Total, lanceert donderdag een initiatief om jonge chemiebedrijven te coachen.Cornelis wil ongeveer een dozijn voormalige toppers uit de chemiesector verzamelen in een 'innovatiekring'. "Het doel is nieuwe bedrijven zoals spin-offs te steunen, niet alleen administratief en commercieel, maar ook in octrooien en organisatiemethoden", legt Cornelis uit. "En als dat vereist is, kan er ook financiële steun komen. Er zijn er genoeg onder hen die eventueel bereid zijn financiële middelen ter beschikking te stellen van zulke bedrijven." De kring zou regelmatig vergaderen met de decanen van de Belgische universiteiten. Het initiatief start onder de vleugels van de chemiefederatie essenscia. Yves Verschueren, CEO van essenscia, heeft Cornelis heeft gevraagd er voorzitter van te zijn. Onder de namen die werden aangezocht voor het coachingproject, zijn naar verluidt ook die van Christian Jourquin, de voormalige CEO van Solvay, en Luc Vansteenkiste (Recticel). Cornelis wil dat niet bevestigen, en wacht de eerste vergadering af.