Na de aangekondigde herstructurering bij Delhaize België, waardoor 2.500 jobs op de tocht staan, haalde Jan De Weghe van BBTK uit naar de premie die voormalig topman Pierre-Olivier Beckers bij zijn vertrek incasseerde.

Beckers, die het in november vorig jaar zelf voor bekeken hield bij de Delhaizegroep (en werd opgevolgd door de Nederlander Frans Muller, nvdr.), kreeg een opzegvergoeding van 7,6 miljoen euro. Delhaize heeft dat bedrag bevestigd.

'Dat men nu aan de kassiersters vraagt om in te leveren, is schandalig!', zei De Weghe na de bekendmaking van het zogenaamde transformatieplan van Delhaize.

Beckers zette in november vorig jaar een punt achter een loopbaan van 30 jaar, waarvan bijna 15 als CEO, bij Delhaize. Als gevolg van het onderlinge akkoord tussen Beckers en de groep, zo deelde Delhaize toen mee, ontving Beckers een opzegpremie gelijk aan 18 maanden vergoeding.

Ter vergelijking: gerekend aan een loonkost per jaar van circa 40.000 euro, zouden van dat bedrag 190 Delhaizewerknemers een jaar lang kunnen werken. (KVDA)

Na de aangekondigde herstructurering bij Delhaize België, waardoor 2.500 jobs op de tocht staan, haalde Jan De Weghe van BBTK uit naar de premie die voormalig topman Pierre-Olivier Beckers bij zijn vertrek incasseerde. Beckers, die het in november vorig jaar zelf voor bekeken hield bij de Delhaizegroep (en werd opgevolgd door de Nederlander Frans Muller, nvdr.), kreeg een opzegvergoeding van 7,6 miljoen euro. Delhaize heeft dat bedrag bevestigd. 'Dat men nu aan de kassiersters vraagt om in te leveren, is schandalig!', zei De Weghe na de bekendmaking van het zogenaamde transformatieplan van Delhaize. Beckers zette in november vorig jaar een punt achter een loopbaan van 30 jaar, waarvan bijna 15 als CEO, bij Delhaize. Als gevolg van het onderlinge akkoord tussen Beckers en de groep, zo deelde Delhaize toen mee, ontving Beckers een opzegpremie gelijk aan 18 maanden vergoeding. Ter vergelijking: gerekend aan een loonkost per jaar van circa 40.000 euro, zouden van dat bedrag 190 Delhaizewerknemers een jaar lang kunnen werken. (KVDA)