De gesprekken met Hopson Development gingen over een meerderheidsaandeel van 51 procent in de vastgoedbeheertak van Evergrande. Daarvoor zou Hopson volgens Chinese media omgerekend 4,3 miljard euro veil hebben gehad. Dat geld had Evergrande wat financiële ademruimte kunnen bezorgen, maar het Chinese vastgoedbedrijf trok woensdag zelf de stekker uit de onderhandelingen wegens vermoedens dat Hopson niet aan alle voorwaarden had voldaan om een bod te kunnen uitbrengen.

Evergrande kampt met een schuldenlast van ruim 260 miljard euro en verkeert op de rand van een faillissement. Er wordt gevreesd dat als Evergrande omvalt dit een domino-effect kan veroorzaken in de Chinese vastgoedwereld. Twee andere Chinese vastgoedontwikkelaars misten de afgelopen tijd al deadlines voor het aflossen van schulden. De Chinese overheid en de centrale bank van het land zeggen ervoor te zullen zorgen dat eventuele faillissementen geen bedreiging vormen voor het hele financiële systeem.

Dit weekend belooft andermaal cruciaal te worden, want dan loopt een moratorium op interestbetalingen af. Evergrande moet tegen dan 83,5 miljoen dollar zien vrij te maken, anders lijkt een status als formele wanbetaler onvermijdelijk.

De gesprekken met Hopson Development gingen over een meerderheidsaandeel van 51 procent in de vastgoedbeheertak van Evergrande. Daarvoor zou Hopson volgens Chinese media omgerekend 4,3 miljard euro veil hebben gehad. Dat geld had Evergrande wat financiële ademruimte kunnen bezorgen, maar het Chinese vastgoedbedrijf trok woensdag zelf de stekker uit de onderhandelingen wegens vermoedens dat Hopson niet aan alle voorwaarden had voldaan om een bod te kunnen uitbrengen. Evergrande kampt met een schuldenlast van ruim 260 miljard euro en verkeert op de rand van een faillissement. Er wordt gevreesd dat als Evergrande omvalt dit een domino-effect kan veroorzaken in de Chinese vastgoedwereld. Twee andere Chinese vastgoedontwikkelaars misten de afgelopen tijd al deadlines voor het aflossen van schulden. De Chinese overheid en de centrale bank van het land zeggen ervoor te zullen zorgen dat eventuele faillissementen geen bedreiging vormen voor het hele financiële systeem. Dit weekend belooft andermaal cruciaal te worden, want dan loopt een moratorium op interestbetalingen af. Evergrande moet tegen dan 83,5 miljoen dollar zien vrij te maken, anders lijkt een status als formele wanbetaler onvermijdelijk.