Het onderzoek werd vorig jaar opgestart. Volgens de Commissie misbruikte AB InBev zijn dominante positie om de invoer van Jupiler en Leffe uit Nederland en Frankrijk in België te belemmeren.

De twee populaire biermerken zijn goedkoper in onze buurlanden, omdat ze daar moeten afrekenen met scherper geprijsde concurrenten.

Ondanks pogingen van de brouwer om de zaak te schikken, zou de Commissie volgens de bronnen eerder mikken op een boete. Het duurt moelijk nog wel even voor een beslissing officieel wordt aangekondigd.

Het onderzoek werd vorig jaar opgestart. Volgens de Commissie misbruikte AB InBev zijn dominante positie om de invoer van Jupiler en Leffe uit Nederland en Frankrijk in België te belemmeren. De twee populaire biermerken zijn goedkoper in onze buurlanden, omdat ze daar moeten afrekenen met scherper geprijsde concurrenten. Ondanks pogingen van de brouwer om de zaak te schikken, zou de Commissie volgens de bronnen eerder mikken op een boete. Het duurt moelijk nog wel even voor een beslissing officieel wordt aangekondigd.