Tientallen Europese bedrijven hebben de afgelopen weken een bezoek gebracht aan Iran in de hoop zaken te kunnen doen als de relatie tussen Teheran en de rest van de wereld verder verbetert. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times.

Het gaat vooral om Duitse en Franse ondernemingen, maar ook enkele bedrijven uit Italië en Oostenrijk hebben interesse.

Onder meer het Duitse farmaceutische bedrijf Merck sprak recentelijk met potentiële partners in Iran over de productie van medicijnen. Ook de Franse sectorgenoot Sanofi overweegt het aantal middelen dat het nu al laat maken in Iran uit te breiden.

Sancties versoepeld

Eind november bereikte de internationale gemeenschap na een jarenlange impasse een voorlopig akkoord met Iran over het atoomprogramma. De Islamitische Republiek beloofde onder meer de verrijking van uranium te beperken en in ruil daarvoor werden internationale strafmaatregelen verzacht. Binnen een half jaar moet er een vervolgakkoord komen, maar of dat akkoord daadwerkelijk wordt getekend is nog zeer onzeker. (Belga/KVDA)

Tientallen Europese bedrijven hebben de afgelopen weken een bezoek gebracht aan Iran in de hoop zaken te kunnen doen als de relatie tussen Teheran en de rest van de wereld verder verbetert. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times. Het gaat vooral om Duitse en Franse ondernemingen, maar ook enkele bedrijven uit Italië en Oostenrijk hebben interesse. Onder meer het Duitse farmaceutische bedrijf Merck sprak recentelijk met potentiële partners in Iran over de productie van medicijnen. Ook de Franse sectorgenoot Sanofi overweegt het aantal middelen dat het nu al laat maken in Iran uit te breiden. Sancties versoepeld Eind november bereikte de internationale gemeenschap na een jarenlange impasse een voorlopig akkoord met Iran over het atoomprogramma. De Islamitische Republiek beloofde onder meer de verrijking van uranium te beperken en in ruil daarvoor werden internationale strafmaatregelen verzacht. Binnen een half jaar moet er een vervolgakkoord komen, maar of dat akkoord daadwerkelijk wordt getekend is nog zeer onzeker. (Belga/KVDA)