In september van dit jaar werden in de EU 1,23 miljoen voertuigen verkocht. Dat is 9,6 procent minder dan in september vorig jaar. De autoverkoop in Europa is intussen voor de zesde maand op rij gedaald. Over de drie eerste kwartalen van 2010 stemt de daling overeen met een terugval met 4,3 procent.

In september gingen alle belangrijke markten erop achteruit. De daling in Duitsland bedraagt 17,8 procent, in Italië 18,9 procent en in Spanje -27,3 procent.

De aanhoudend dalende vraag is een blijvend gevolg van het einde van de schrootpremies, die in veel landen ingevoerd werd om de autoverkoop - tijdens de economische crisis - aan te zwengelen.

In september van dit jaar werden in de EU 1,23 miljoen voertuigen verkocht. Dat is 9,6 procent minder dan in september vorig jaar. De autoverkoop in Europa is intussen voor de zesde maand op rij gedaald. Over de drie eerste kwartalen van 2010 stemt de daling overeen met een terugval met 4,3 procent. In september gingen alle belangrijke markten erop achteruit. De daling in Duitsland bedraagt 17,8 procent, in Italië 18,9 procent en in Spanje -27,3 procent. De aanhoudend dalende vraag is een blijvend gevolg van het einde van de schrootpremies, die in veel landen ingevoerd werd om de autoverkoop - tijdens de economische crisis - aan te zwengelen.