Het groen licht van Europa betekent "een belangrijke nieuwe stap naar de combinatie van Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest, met als doel een wereldleider in fruit en groenten te vormen", zo luidt het.

FSMA en algemene vergadering

De transactie is nog onder voorbehoud van de goedkeuring door de FSMA en de goedkeuring door de buitengewone algemene vergadering van Greenyard Foods op 19 juni.

De drie bedrijven bereikten eerder al een definitief akkoord over de samensmelting. Het beursgenoteerde Greenyard Foods wordt de overkoepelende vennootschap van de nieuwe groep, waarin Univeg en Peatinvest volledig worden ingebracht.

Spilfiguur is ondernemer Hein Deprez, nu al referentieaandeelhouder en voorzitter van de drie bedrijven. Samen zullen de bedrijven een Belgische wereldleider vormen in groenten en fruit, met een omzet van 3,7 miljard euro. (Belga/NS)

Het groen licht van Europa betekent "een belangrijke nieuwe stap naar de combinatie van Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest, met als doel een wereldleider in fruit en groenten te vormen", zo luidt het. De transactie is nog onder voorbehoud van de goedkeuring door de FSMA en de goedkeuring door de buitengewone algemene vergadering van Greenyard Foods op 19 juni. De drie bedrijven bereikten eerder al een definitief akkoord over de samensmelting. Het beursgenoteerde Greenyard Foods wordt de overkoepelende vennootschap van de nieuwe groep, waarin Univeg en Peatinvest volledig worden ingebracht. Spilfiguur is ondernemer Hein Deprez, nu al referentieaandeelhouder en voorzitter van de drie bedrijven. Samen zullen de bedrijven een Belgische wereldleider vormen in groenten en fruit, met een omzet van 3,7 miljard euro. (Belga/NS)