De Europese Commissie heeft ingestemd met de geplande overname van NYSE Euronext door de Amerikaanse Intercontinental Exchange (ICE).

ICE, waar gehandeld kan worden op de termijnmarkten voor energie en grondstoffen, bracht op 20 december 2012 een overnamebod uit op NYSE Euronext van 8,2 miljard dollar.

De beurstoezichthouders in de landen waar de twee actief zijn, gingen eerder al akkoord met het overnameplan. Dat is ook het geval voor de aandeelhouders.

ICE mikt via de overname in de eerste plaats op de New York Stock Exchange (NYSE) en de derivatenbeurs NYSE Liffe in Londen. De Euronextbeurzen in Brussel, Amsterdam, Parijs en Lissabon worden wellicht 6 tot 9 maanden na de afronding van de overname verzelfstandigd. De voorkeur gaat daarbij uit naar een beursgang.

Aangezien beleggers wellicht niet in de rij staan voor een belegging met beperkt groeipotentieel, wordt de verkoop aan een ander beursbedrijf niet uitgesloten. Tot de kandidaten behoren Deutsche Börse, de Londen Stock Exchange en het Amerikaanse Nasdaq OMX.

De Europese Commissie belemmerde in februari 2012 nog de geplande fusie tussen NYSE Euronext en Deutsche Börse, de uitbater van de beurs in Frankfurt. De Commissie stelde destijds dat de combinatie 90 procent van de derivatenmarkt in handen zou krijgen waardoor er te weinig concurrentie zou overblijven. De Europese afwijzing kwam er ongeveer een jaar nadat Deutsche Börse een overnamebod van 10,2 miljard euro op tafel had gelegd.

In de combinatie NYSE Euronext - ICE ziet de Europese Commissie geen graten, omdat er genoeg ruimte blijft voor de concurrentie in de derivatenhandel. (ANP/BO)

De Europese Commissie heeft ingestemd met de geplande overname van NYSE Euronext door de Amerikaanse Intercontinental Exchange (ICE).ICE, waar gehandeld kan worden op de termijnmarkten voor energie en grondstoffen, bracht op 20 december 2012 een overnamebod uit op NYSE Euronext van 8,2 miljard dollar.De beurstoezichthouders in de landen waar de twee actief zijn, gingen eerder al akkoord met het overnameplan. Dat is ook het geval voor de aandeelhouders. ICE mikt via de overname in de eerste plaats op de New York Stock Exchange (NYSE) en de derivatenbeurs NYSE Liffe in Londen. De Euronextbeurzen in Brussel, Amsterdam, Parijs en Lissabon worden wellicht 6 tot 9 maanden na de afronding van de overname verzelfstandigd. De voorkeur gaat daarbij uit naar een beursgang.Aangezien beleggers wellicht niet in de rij staan voor een belegging met beperkt groeipotentieel, wordt de verkoop aan een ander beursbedrijf niet uitgesloten. Tot de kandidaten behoren Deutsche Börse, de Londen Stock Exchange en het Amerikaanse Nasdaq OMX. De Europese Commissie belemmerde in februari 2012 nog de geplande fusie tussen NYSE Euronext en Deutsche Börse, de uitbater van de beurs in Frankfurt. De Commissie stelde destijds dat de combinatie 90 procent van de derivatenmarkt in handen zou krijgen waardoor er te weinig concurrentie zou overblijven. De Europese afwijzing kwam er ongeveer een jaar nadat Deutsche Börse een overnamebod van 10,2 miljard euro op tafel had gelegd.In de combinatie NYSE Euronext - ICE ziet de Europese Commissie geen graten, omdat er genoeg ruimte blijft voor de concurrentie in de derivatenhandel. (ANP/BO)