Door die samenwerking hopen de twee bedrijven te kunnen concurreren met Google, die meer dan 90 procent van de advertentiemarkt op zoekwebsites in handen heeft.

Volgens de Europese Commissie houdt de samenwerking tussen Yahoo! en Microsoft geen gevaar in voor de concurrentie binnen de Europese Economische Ruimte (EER).

Binnen de EER halen beide bedrijven samen ongeveer een aandeel van nauwelijks tien procent van de advertentiemarkt, terwijl Google dus ruim 90 procent binnenrijft .

Concreet komt de samenwerking erop neer dat Microsoft voor tien jaar toegang krijgt tot de zoektechnologie van Yahoo!, en dat het het personeel van Yahoo! kan worden ingehuurd.

In ruil zal Microsoft de eerste vijf jaar maar 12 procent van de inkomsten uit zoekdiensten voor zich houden, waardoor Yahoo! de rest krijgt .

Door die samenwerking hopen de twee bedrijven te kunnen concurreren met Google, die meer dan 90 procent van de advertentiemarkt op zoekwebsites in handen heeft.Volgens de Europese Commissie houdt de samenwerking tussen Yahoo! en Microsoft geen gevaar in voor de concurrentie binnen de Europese Economische Ruimte (EER). Binnen de EER halen beide bedrijven samen ongeveer een aandeel van nauwelijks tien procent van de advertentiemarkt, terwijl Google dus ruim 90 procent binnenrijft .Concreet komt de samenwerking erop neer dat Microsoft voor tien jaar toegang krijgt tot de zoektechnologie van Yahoo!, en dat het het personeel van Yahoo! kan worden ingehuurd.In ruil zal Microsoft de eerste vijf jaar maar 12 procent van de inkomsten uit zoekdiensten voor zich houden, waardoor Yahoo! de rest krijgt .