Het aandeel van Mithra was geschorst in afwachting van een mededeling. Om 14.30 uur is de handel hervat: het aandeel noteerde zo'n 3,63 procent hoger dan de slotkoers van donderdag.

Het is de Europese Commissie die het licht uiteindelijk op groen moet zetten. Mogelijk gebeurt dat tegen het einde van het tweede kwartaal, meldt het bedrijf in een persbericht.

De pil zal door Richter gecommercialiseerd worden, onder de merknaam Drovelis. Enkele weken geleden werd dezelfde pil 'Estelle' al goedgekeurd door de Canadese autoriteiten. Het ging om de eerste goedkeuring wereldwijd, van wat beschouwd wordt als het 'vlaggenschip' voor het Luikse farmabedrijf.

De pil is gebaseerd op het natuurlijke hormoon estetrol, dat geproduceerd wordt door de foetus tijdens de zwangerschap. Mithra is erin geslaagd het hormoon te reproduceren, een belangrijke innovatie. De ontwikkeling nam meer dan tien jaar in beslag.

'Dit product betekent een belangrijke doorbraak in een sector waar er gedurende decennia niet werd geïnnoveerd', klinkt het in het persbericht.

Het aandeel van Mithra was geschorst in afwachting van een mededeling. Om 14.30 uur is de handel hervat: het aandeel noteerde zo'n 3,63 procent hoger dan de slotkoers van donderdag. Het is de Europese Commissie die het licht uiteindelijk op groen moet zetten. Mogelijk gebeurt dat tegen het einde van het tweede kwartaal, meldt het bedrijf in een persbericht.De pil zal door Richter gecommercialiseerd worden, onder de merknaam Drovelis. Enkele weken geleden werd dezelfde pil 'Estelle' al goedgekeurd door de Canadese autoriteiten. Het ging om de eerste goedkeuring wereldwijd, van wat beschouwd wordt als het 'vlaggenschip' voor het Luikse farmabedrijf. De pil is gebaseerd op het natuurlijke hormoon estetrol, dat geproduceerd wordt door de foetus tijdens de zwangerschap. Mithra is erin geslaagd het hormoon te reproduceren, een belangrijke innovatie. De ontwikkeling nam meer dan tien jaar in beslag. 'Dit product betekent een belangrijke doorbraak in een sector waar er gedurende decennia niet werd geïnnoveerd', klinkt het in het persbericht.