General Motors leed in het derde kwartaal 2010 met zijn Europese activiteiten - Opel en zusterbedrijf Vauxhall inbegrepen, driemaal zoveel geld als in het tweede kwartaal.

GM Europe noteert in het derde kwartaal een operationeel verlies van 559 miljoen dollar (406,3 miljoen euro). In het tweede kwartaal bedroeg dat verlies160 miljoen dollar. Daardoor komt het verlies over de eerste negen maanden van 2010 al op 1,2 miljard dollar.

GM moet het vooral hebben van de Amerikaanse thuismarkt, waar de operationele winst naar 2,1 miljard dollar stijgt. Onder de streep hield GM (groepsniveau) 2 miljard dollar over. GM zal ook in het vierde kwartaal winstgevend zijn, waardoor de autobouwer op de eerste jaarwinst sinds lang afstevent.

General Motors leed in het derde kwartaal 2010 met zijn Europese activiteiten - Opel en zusterbedrijf Vauxhall inbegrepen, driemaal zoveel geld als in het tweede kwartaal.GM Europe noteert in het derde kwartaal een operationeel verlies van 559 miljoen dollar (406,3 miljoen euro). In het tweede kwartaal bedroeg dat verlies160 miljoen dollar. Daardoor komt het verlies over de eerste negen maanden van 2010 al op 1,2 miljard dollar. GM moet het vooral hebben van de Amerikaanse thuismarkt, waar de operationele winst naar 2,1 miljard dollar stijgt. Onder de streep hield GM (groepsniveau) 2 miljard dollar over. GM zal ook in het vierde kwartaal winstgevend zijn, waardoor de autobouwer op de eerste jaarwinst sinds lang afstevent.