Volgens ingewijden had Euronext, dat samenwerkt met de Italiaanse staatskredietverlener CDP en de Italiaanse bank Intesa Sanpaolo, niet het hoogste bod. SIX, de uitbater van de Zwitserse beurs, zou meer geld voor de beurs in Milaan en MTS, een platform dat actief is in overheidsobligaties, over hebben.

Euronext is momenteel al actief in België, Frankrijk, Ierland, Nederland, Noorwegen en Portugal.

Zowel LSE als Euronext benadrukken dat het niet zeker is dat de gesprekken tot een deal leiden. Gebeurt dat wel, dan worden CDP en Intesa Sanpaolo aandeelhouders van Euronext. Die aandelenuitgifte levert een deel van de overnamesom op, de rest wil Euronext bekostigen met contanten en geleend geld. Euronext benadrukt dat Borsa Italiana, net als alle beurzen die onderdeel zijn van het bedrijf, grotendeels zelfstandig blijft.

LSE verkoopt Borsa Italiana op last van de Europese Commissie. De verkoop was een voorwaarde voor de goedkeuring van de overname van dataleverancier Refinitiv door het Britse beursbedrijf.

Volgens ingewijden had Euronext, dat samenwerkt met de Italiaanse staatskredietverlener CDP en de Italiaanse bank Intesa Sanpaolo, niet het hoogste bod. SIX, de uitbater van de Zwitserse beurs, zou meer geld voor de beurs in Milaan en MTS, een platform dat actief is in overheidsobligaties, over hebben. Euronext is momenteel al actief in België, Frankrijk, Ierland, Nederland, Noorwegen en Portugal. Zowel LSE als Euronext benadrukken dat het niet zeker is dat de gesprekken tot een deal leiden. Gebeurt dat wel, dan worden CDP en Intesa Sanpaolo aandeelhouders van Euronext. Die aandelenuitgifte levert een deel van de overnamesom op, de rest wil Euronext bekostigen met contanten en geleend geld. Euronext benadrukt dat Borsa Italiana, net als alle beurzen die onderdeel zijn van het bedrijf, grotendeels zelfstandig blijft. LSE verkoopt Borsa Italiana op last van de Europese Commissie. De verkoop was een voorwaarde voor de goedkeuring van de overname van dataleverancier Refinitiv door het Britse beursbedrijf.