Dat heeft de krant De Tijd vernomen van de curatoren. Euro Media Group is een internationaal bedrijf met activiteiten in zeven Europese landen. Het bedrijf beschikt over 92 studio's en 74 captatiewagens, verspreid over Frankrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië en België. In ons land is de groep eigenaar van Videohouse, dat net als Alfacam diensten levert aan de televisiesector.

Opluchting

Euro Media Group bracht het hoogste bod uit en haalde het daarom van Mediapro, een concurrent van Alfacam die de wedstrijden in de Spaanse voetbalcompetitie in beeld brengt. EMG neemt alle activiteiten van Alfacam over. Hoe die precies geïntegreerd zullen worden in de groep, is nog niet helemaal duidelijk. Dat wordt de komende dagen in detail bekeken.

Voor het personeel is de overname een opluchting na weken bang afwachten wat de toekomst zou brengen. De Tijd vernam dat Euro Media Group zeker interesse heeft om de nodige mensen over te nemen, ook al is men dat niet verplicht.

Vlaamse regering garant

Voor de verkoop van de grond en de gebouwen van Alfacam in Lint lopen de onderhandelingen nog, maar ook die gesprekken zitten in de laatste fase en worden mogelijk begin volgende week afgerond.

Of de overnameprijs hoog genoeg is om alle schuldeisers terug te betalen, is nog niet duidelijk voor de curatoren. De Vlaamse regering staat via Gigarant borg voor de Alfacam-leningen van 16,4 miljoen euro bij meerdere banken. (Belga/TV)

Dat heeft de krant De Tijd vernomen van de curatoren. Euro Media Group is een internationaal bedrijf met activiteiten in zeven Europese landen. Het bedrijf beschikt over 92 studio's en 74 captatiewagens, verspreid over Frankrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië en België. In ons land is de groep eigenaar van Videohouse, dat net als Alfacam diensten levert aan de televisiesector.Opluchting Euro Media Group bracht het hoogste bod uit en haalde het daarom van Mediapro, een concurrent van Alfacam die de wedstrijden in de Spaanse voetbalcompetitie in beeld brengt. EMG neemt alle activiteiten van Alfacam over. Hoe die precies geïntegreerd zullen worden in de groep, is nog niet helemaal duidelijk. Dat wordt de komende dagen in detail bekeken. Voor het personeel is de overname een opluchting na weken bang afwachten wat de toekomst zou brengen. De Tijd vernam dat Euro Media Group zeker interesse heeft om de nodige mensen over te nemen, ook al is men dat niet verplicht. Vlaamse regering garant Voor de verkoop van de grond en de gebouwen van Alfacam in Lint lopen de onderhandelingen nog, maar ook die gesprekken zitten in de laatste fase en worden mogelijk begin volgende week afgerond. Of de overnameprijs hoog genoeg is om alle schuldeisers terug te betalen, is nog niet duidelijk voor de curatoren. De Vlaamse regering staat via Gigarant borg voor de Alfacam-leningen van 16,4 miljoen euro bij meerdere banken. (Belga/TV)