Kaesteker maakte van e5mode en diens zusterbedrijven in 2006 opnieuw volledig familiale ondernemingen. Mimi Lamote, Joost Degraeve en Johan D'Hauw volgden elkaar daarop al op als CEO van de winkelketen. Vandaag staan COO Ronald Boeckx en Hans Van Rijckeghem, managing director van de familieholding Shopinvest, er aan het roer. Is Kaesteker dan de man die de operationele touwtjes niet uit handen kan geven en het zo moeilijk maakt om met hem samen te werken? Hij lacht. "Hoe moeilijk ik ben, hangt af van hoe flexibel de anderen zijn."

Het hertekenen van e5mode lijkt nu aan een volgende fase toe. Zo werden bijvoorbeeld het ontwerp- en aankoopbureau ECG en de vastgoedvennootschap De Vleterbeek in 2009 losgekoppeld van de retailketen. Een zet die niet zoveel fantasie vraagt om te worden gezien als een opkuismanoeuvre voor een eventuele verkoop.

Aangezien Kaesteker geen kinderen heeft, is het al sinds het einde van de beursnotering van e5mode in 2006 de vraag hoe de toekomst van de winkels eruit ziet. "E5mode was tot voor kort veel te zwaar om te worden overgenomen als er iets met mij gebeurt", vertelt Kaesteker nu voor het eerst. "Nu kan een management dat liever niet in onze holding Shopinvest participeert, veel gemakkelijker in e5mode stappen. Zo zorgen we ervoor dat de winkels niet door een buitenlandse groep worden overgenomen."

Maar aan stoppen, denkt Kaesteker nog lang niet. "Ik zorg er wel voor dat de belangen van mijn echtgenote en van de familie worden behartigd als er iets met mij gebeurt. Want ik heb geld en ervaring, maar geen toekomst. Tja, ik stel de dingen nogal zwart-wit. Die reputatie moet u toch al kennen", glimlacht hij.

Sj.S.

Lees het exclusief interview met Etienne Kaesteker in Trends van 2 december.

Kaesteker maakte van e5mode en diens zusterbedrijven in 2006 opnieuw volledig familiale ondernemingen. Mimi Lamote, Joost Degraeve en Johan D'Hauw volgden elkaar daarop al op als CEO van de winkelketen. Vandaag staan COO Ronald Boeckx en Hans Van Rijckeghem, managing director van de familieholding Shopinvest, er aan het roer. Is Kaesteker dan de man die de operationele touwtjes niet uit handen kan geven en het zo moeilijk maakt om met hem samen te werken? Hij lacht. "Hoe moeilijk ik ben, hangt af van hoe flexibel de anderen zijn." Het hertekenen van e5mode lijkt nu aan een volgende fase toe. Zo werden bijvoorbeeld het ontwerp- en aankoopbureau ECG en de vastgoedvennootschap De Vleterbeek in 2009 losgekoppeld van de retailketen. Een zet die niet zoveel fantasie vraagt om te worden gezien als een opkuismanoeuvre voor een eventuele verkoop.Aangezien Kaesteker geen kinderen heeft, is het al sinds het einde van de beursnotering van e5mode in 2006 de vraag hoe de toekomst van de winkels eruit ziet. "E5mode was tot voor kort veel te zwaar om te worden overgenomen als er iets met mij gebeurt", vertelt Kaesteker nu voor het eerst. "Nu kan een management dat liever niet in onze holding Shopinvest participeert, veel gemakkelijker in e5mode stappen. Zo zorgen we ervoor dat de winkels niet door een buitenlandse groep worden overgenomen." Maar aan stoppen, denkt Kaesteker nog lang niet. "Ik zorg er wel voor dat de belangen van mijn echtgenote en van de familie worden behartigd als er iets met mij gebeurt. Want ik heb geld en ervaring, maar geen toekomst. Tja, ik stel de dingen nogal zwart-wit. Die reputatie moet u toch al kennen", glimlacht hij. Sj.S. Lees het exclusief interview met Etienne Kaesteker in Trends van 2 december.