Dat staat in het voorstel dat Ethias vorige week indiende bij de Europese Commissie, in een poging een akkoord te bereiken over zijn afslanking. Zo'n akkoord is nodig omdat Ethias staatssteun kreeg.

Europa maakt zich op om te beslissen welke richting het Ethias-dossier uitgaat. Volgens informatie van de krant zijn de diensten van eurocommissaris voor Concurrentie Joaquín Almunia van plan midden april uit te maken of de voorstellen van Ethias volstaan of of een formele procedure wordt opgestart. In het laatste geval zal het nog maanden duren voor het dossier rond geraakt.

Het dossier van Ethias bevat behalve het engagement rond het Dexia-belang nog andere krachtlijnen. Zo wil de groep Ethias Bank en Nateus, de verzekeringsdochter die met makelaars werkt, verkopen en haar aandelenportefeuille afbouwen tot het marktgemiddelde.

Dat staat in het voorstel dat Ethias vorige week indiende bij de Europese Commissie, in een poging een akkoord te bereiken over zijn afslanking. Zo'n akkoord is nodig omdat Ethias staatssteun kreeg. Europa maakt zich op om te beslissen welke richting het Ethias-dossier uitgaat. Volgens informatie van de krant zijn de diensten van eurocommissaris voor Concurrentie Joaquín Almunia van plan midden april uit te maken of de voorstellen van Ethias volstaan of of een formele procedure wordt opgestart. In het laatste geval zal het nog maanden duren voor het dossier rond geraakt. Het dossier van Ethias bevat behalve het engagement rond het Dexia-belang nog andere krachtlijnen. Zo wil de groep Ethias Bank en Nateus, de verzekeringsdochter die met makelaars werkt, verkopen en haar aandelenportefeuille afbouwen tot het marktgemiddelde.