De correctionele rechtbank in Mechelen heeft de voormalige topman van bierbrouwer Alken-Maes, Rudy De Hainaut, en twee van zijn medewerkers woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf met uitstel en een geldboete.

De fiscale fraude werd vastgesteld bij twee grote drankencentrales die waren ondergebracht in Horeca Services Mechelen na een huisdiefstal in 2002.

Alken-Maes erfde het systeem bij de overname op 9 april 2001, en hield het volgens het openbaar ministerie in stand uit financiële overwegingen. De fraude bestond uit een grootschalige illegale verkoop van bier aan een 300-tal horeca-uitbaters in het Mechelse. Soms werd meer dan de helft niet gefactureerd.

De Hainaut werd uiteindelijk veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden met uitstel en een boete van 5.500 euro. Zijn medewerkers kregen iets lichtere straffen.

Ernst & Young Bedrijfsrevisoren en topman Guns werden ervan verdacht de boekhouding van Horeca Services Mechelen te hebben uitgezuiverd. Ze gaan vrijuit en reageren tevreden. "De integriteit van zowel Marc Guns als van Ernst & Young wordt daarmee volledig in ere hersteld. Het is enkel te betreuren dat het zo lang moest duren om een uitspraak te krijgen in een zaak die in wezen evident was", meldt Ernst & Young in een mededeling.

De correctionele rechtbank in Mechelen heeft de voormalige topman van bierbrouwer Alken-Maes, Rudy De Hainaut, en twee van zijn medewerkers woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf met uitstel en een geldboete. De fiscale fraude werd vastgesteld bij twee grote drankencentrales die waren ondergebracht in Horeca Services Mechelen na een huisdiefstal in 2002. Alken-Maes erfde het systeem bij de overname op 9 april 2001, en hield het volgens het openbaar ministerie in stand uit financiële overwegingen. De fraude bestond uit een grootschalige illegale verkoop van bier aan een 300-tal horeca-uitbaters in het Mechelse. Soms werd meer dan de helft niet gefactureerd. De Hainaut werd uiteindelijk veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden met uitstel en een boete van 5.500 euro. Zijn medewerkers kregen iets lichtere straffen. Ernst & Young Bedrijfsrevisoren en topman Guns werden ervan verdacht de boekhouding van Horeca Services Mechelen te hebben uitgezuiverd. Ze gaan vrijuit en reageren tevreden. "De integriteit van zowel Marc Guns als van Ernst & Young wordt daarmee volledig in ere hersteld. Het is enkel te betreuren dat het zo lang moest duren om een uitspraak te krijgen in een zaak die in wezen evident was", meldt Ernst & Young in een mededeling.