Maar liefst 86 procent van het kantoorpersoneel wil minstens twee dagen per week van thuis blijven werken, meldt het adviesbureau na een enquête onder bijna 10.000 mensen over de hele wereld, onder wie werknemers in de sectoren financiën, technologie en energie. Alle leeftijdsgroepen hadden dezelfde mening, voegt het bureau eraan toe. De bevraagde werknemers willen het liefst dinsdag, woensdag en donderdag terug naar kantoor gaan.

Veel grootbanken zoals Citigroup, HSBC en NatWest Group geven aan dat het personeel ook in de toekomst voor een groot deel thuis kan blijven werken na twee jaar van lockdowns. Sommige fintechbedrijven als Revolut en Eigen Technologies laten hun personeel zelfs volledig op afstand werken.

'Werkgevers moeten beseffen dat de geest uit de fles is', zegt Andrew Mawson, algemeen directeur van Advanced Workplace Associates. 'Werknemers hebben gezien dat flexibiliteit kan werken en werkgevers die niet gevoelig zijn voor de behoeften van hun personeel, zullen daar de gevolgen van ondervinden', klinkt het.

NatWest Group verwacht dat ongeveer 87 procent van zijn 60.000 medewerkers het werk op de langere termijn zal verdelen tussen thuis en kantoor. Op dit moment werken ongeveer 10.000 medewerkers, onder wie traders en het personeel in de filialen en datacenters, nog steeds volledig op kantoor, zei Sam Bowerman, een van de personeelsdirecteuren van de bank, in een interview eerder deze maand.

'We willen voorkomen dat we het personeel verplichten om een bepaald aantal dagen per week naar kantoor te komen. Tot nu toe hebben we geen impact gezien op de productiviteit en de flexibiliteit heeft veel goodwill bij het personeel opgeleverd', aldus Bowerman.

Maar liefst 86 procent van het kantoorpersoneel wil minstens twee dagen per week van thuis blijven werken, meldt het adviesbureau na een enquête onder bijna 10.000 mensen over de hele wereld, onder wie werknemers in de sectoren financiën, technologie en energie. Alle leeftijdsgroepen hadden dezelfde mening, voegt het bureau eraan toe. De bevraagde werknemers willen het liefst dinsdag, woensdag en donderdag terug naar kantoor gaan. Veel grootbanken zoals Citigroup, HSBC en NatWest Group geven aan dat het personeel ook in de toekomst voor een groot deel thuis kan blijven werken na twee jaar van lockdowns. Sommige fintechbedrijven als Revolut en Eigen Technologies laten hun personeel zelfs volledig op afstand werken.'Werkgevers moeten beseffen dat de geest uit de fles is', zegt Andrew Mawson, algemeen directeur van Advanced Workplace Associates. 'Werknemers hebben gezien dat flexibiliteit kan werken en werkgevers die niet gevoelig zijn voor de behoeften van hun personeel, zullen daar de gevolgen van ondervinden', klinkt het.NatWest Group verwacht dat ongeveer 87 procent van zijn 60.000 medewerkers het werk op de langere termijn zal verdelen tussen thuis en kantoor. Op dit moment werken ongeveer 10.000 medewerkers, onder wie traders en het personeel in de filialen en datacenters, nog steeds volledig op kantoor, zei Sam Bowerman, een van de personeelsdirecteuren van de bank, in een interview eerder deze maand.'We willen voorkomen dat we het personeel verplichten om een bepaald aantal dagen per week naar kantoor te komen. Tot nu toe hebben we geen impact gezien op de productiviteit en de flexibiliteit heeft veel goodwill bij het personeel opgeleverd', aldus Bowerman.