Engie zag de omzet licht stijgen met 0,3 procent tot 65 miljard euro. De winst kwam uit op 1,4 miljard euro, tegen een verlies van 400 miljoen euro een jaar eerder. De ebitda-winst (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) bedroeg 9,3 miljard euro, een daling met 1,8 procent.

In België, Nederland en Luxemburg daalde de ebitda-winst van 755 miljoen euro naar 551 miljoen euro. Engie wijst onder meer naar de dalende energieprijzen en het onverwacht uitvallen van Tihange 1, Tihange 2 en Doel 3. Groei was er dan weer bij de verkoop van gas, elektriciteit en diensten, de goede prestaties van hernieuwbare energie en kostenbesparingen door het besparingsprogramma 'Lean 2018'.

Engie zag de omzet licht stijgen met 0,3 procent tot 65 miljard euro. De winst kwam uit op 1,4 miljard euro, tegen een verlies van 400 miljoen euro een jaar eerder. De ebitda-winst (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) bedroeg 9,3 miljard euro, een daling met 1,8 procent.In België, Nederland en Luxemburg daalde de ebitda-winst van 755 miljoen euro naar 551 miljoen euro. Engie wijst onder meer naar de dalende energieprijzen en het onverwacht uitvallen van Tihange 1, Tihange 2 en Doel 3. Groei was er dan weer bij de verkoop van gas, elektriciteit en diensten, de goede prestaties van hernieuwbare energie en kostenbesparingen door het besparingsprogramma 'Lean 2018'.