Engie Electrabel gaat stroom en gas leveren aan Vlaamse instellingen en lokale besturen. Dat meldt De Tijd en wordt bevestigd door beide partijen.

Het Franse energiebedrijf levert nu al energie via het Vlaams Energiebedrijf (VEB), maar daar komen binnenkort een aantal overheidsgebouwen bij.

Engie Electrabel heeft nu de uitbesteding binnengehaald voor de bevoorrading van die gebouwen.

Volgens De Tijd omvat het eerste contract gasbevoorrading - ongeveer 2.500 gigawattuur per jaar - voor ruim 200 overheidsgebouwen, zoals scholen, ziekenhuizen en huisvestingsmaatschappijen, wat overeenstemt met het jaarlijkse verbruik van 107.000 gezinnen.

Het andere contract voorziet elektriciteit voor een verbruik van minimaal 600 gigawattuur per jaar, wat te vergelijken is met dat van 171.000 gezinnen.

Engie Electrabel gaat stroom en gas leveren aan Vlaamse instellingen en lokale besturen. Dat meldt De Tijd en wordt bevestigd door beide partijen. Het Franse energiebedrijf levert nu al energie via het Vlaams Energiebedrijf (VEB), maar daar komen binnenkort een aantal overheidsgebouwen bij.Engie Electrabel heeft nu de uitbesteding binnengehaald voor de bevoorrading van die gebouwen.Volgens De Tijd omvat het eerste contract gasbevoorrading - ongeveer 2.500 gigawattuur per jaar - voor ruim 200 overheidsgebouwen, zoals scholen, ziekenhuizen en huisvestingsmaatschappijen, wat overeenstemt met het jaarlijkse verbruik van 107.000 gezinnen. Het andere contract voorziet elektriciteit voor een verbruik van minimaal 600 gigawattuur per jaar, wat te vergelijken is met dat van 171.000 gezinnen.