EMI Publishing heeft in ons land onder meer dEUS, Sioen, Hooverphonic, Absynthe Minded en Arsenal onder contract.

In België en Nederland verliezen 16 werknemers hun baan. Het Belgische kantoor sluit de deuren op 15 juni. In ons land moeten drie medewerkers op zok naar een nieuwe baan.

Volgens topman Roger Faxon van EMI Publishing is het vertrek te wijten aan de economische crisis in het algemeen en de crisis in de muziekindustrie in het bijzonder. De platenindustrie is de voorbije tien jaar met bijna de helft gekrompen.

Volgende week bekijkt de muziekuitgever wat er met de lopende contracten gebeurt, zegt Guy Van Handenhove, de managing director van EMI Publishing Belgium. Volgens hem was EMI Publishing in België winstgevend. Een muziekuitgever beheert de rechten van een artiest. Hij zorgt ervoor dat zijn muziek in een commercial of film wordt gebruikt.

Rough Trade

De crisis in de muziekindustrie maakt overigens nog slachtoffers, meldt De Tijd. De Nederlandse distributiefirma Rough Trade ontslaat de helft van zijn personeel in België. Tegenvallende verkopen liggen aan de basis van die beslissing, zegt marketingmanager Jean-François Soenens. Rough Trade verdeelt in België onder meer de artiesten Tiësto en Katie Melua.

EMI Publishing heeft in ons land onder meer dEUS, Sioen, Hooverphonic, Absynthe Minded en Arsenal onder contract.In België en Nederland verliezen 16 werknemers hun baan. Het Belgische kantoor sluit de deuren op 15 juni. In ons land moeten drie medewerkers op zok naar een nieuwe baan.Volgens topman Roger Faxon van EMI Publishing is het vertrek te wijten aan de economische crisis in het algemeen en de crisis in de muziekindustrie in het bijzonder. De platenindustrie is de voorbije tien jaar met bijna de helft gekrompen. Volgende week bekijkt de muziekuitgever wat er met de lopende contracten gebeurt, zegt Guy Van Handenhove, de managing director van EMI Publishing Belgium. Volgens hem was EMI Publishing in België winstgevend. Een muziekuitgever beheert de rechten van een artiest. Hij zorgt ervoor dat zijn muziek in een commercial of film wordt gebruikt.Rough TradeDe crisis in de muziekindustrie maakt overigens nog slachtoffers, meldt De Tijd. De Nederlandse distributiefirma Rough Trade ontslaat de helft van zijn personeel in België. Tegenvallende verkopen liggen aan de basis van die beslissing, zegt marketingmanager Jean-François Soenens. Rough Trade verdeelt in België onder meer de artiesten Tiësto en Katie Melua.