Het bericht maakte deel uit van een reeks opvallende berichten. Zo verklaarde Musk in een eerdere tweet al zijn fysieke bezittingen, waaronder zijn huizen, te verkopen. Daarnaast deed hij een oproep om mensen 'hun vrijheid terug te geven', verwijzend naar de lockdownmaatregelen tegen het nieuwe coronavirus.

Het soms bizarre gedrag van Musk op Twitter leverde hem al een miljoenenboete op van de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Volgens de toezichthouder zette Musk beleggers in 2018 op het verkeerde been door te beweren dat Tesla van de beurs werd gehaald en de financiering daarvoor rond was. Na een schikking moest Musk ook zijn positie als voorzitter van Tesla neerleggen.

De nieuwe tweet kan een nieuw pijnpunt worden. De SEC verbood Musk om over een aantal koersgevoelige onderwerpen rond Tesla te twitteren zonder toestemming van een jurist. Het ging daarbij onder andere om de financiën van de automaker, productiecijfers en de aankoop of verkoop van aandelen door Musk.

Het bericht maakte deel uit van een reeks opvallende berichten. Zo verklaarde Musk in een eerdere tweet al zijn fysieke bezittingen, waaronder zijn huizen, te verkopen. Daarnaast deed hij een oproep om mensen 'hun vrijheid terug te geven', verwijzend naar de lockdownmaatregelen tegen het nieuwe coronavirus. Het soms bizarre gedrag van Musk op Twitter leverde hem al een miljoenenboete op van de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Volgens de toezichthouder zette Musk beleggers in 2018 op het verkeerde been door te beweren dat Tesla van de beurs werd gehaald en de financiering daarvoor rond was. Na een schikking moest Musk ook zijn positie als voorzitter van Tesla neerleggen. De nieuwe tweet kan een nieuw pijnpunt worden. De SEC verbood Musk om over een aantal koersgevoelige onderwerpen rond Tesla te twitteren zonder toestemming van een jurist. Het ging daarbij onder andere om de financiën van de automaker, productiecijfers en de aankoop of verkoop van aandelen door Musk.