In Ballycadden, ten zuiden van de hoofdstad Dublin, gaat de Oostendse onderneming in twee fases een bescheiden windmolenpark bouwen. Er zijn onderhandelingen over de financiering en in april of mei start de bouw.

Het bedrijf dat in 1998 werd opgericht door de broers Luc en Paul Desender heeft nu al windturbines draaien in Italië, Frankrijk, Roemenië en Zuid-Afrika. Ook in Servië, Polen, Bulgarije en Namibië koestert de groep plannen. In Servië zou dit jaar een biomassacentrale openen die op slachtafval draait. Via Otary is Electrawinds betrokken bij Seastar en Rentel, twee windmolenparken op zee.

L.H.

In Ballycadden, ten zuiden van de hoofdstad Dublin, gaat de Oostendse onderneming in twee fases een bescheiden windmolenpark bouwen. Er zijn onderhandelingen over de financiering en in april of mei start de bouw. Het bedrijf dat in 1998 werd opgericht door de broers Luc en Paul Desender heeft nu al windturbines draaien in Italië, Frankrijk, Roemenië en Zuid-Afrika. Ook in Servië, Polen, Bulgarije en Namibië koestert de groep plannen. In Servië zou dit jaar een biomassacentrale openen die op slachtafval draait. Via Otary is Electrawinds betrokken bij Seastar en Rentel, twee windmolenparken op zee. L.H.