De producent van hernieuwbare energie Electrawinds plant een nieuwe kapitaalverhoging tegen het begin van het derde kwartaal. Dat blijkt uit de jaarresultaten.van het bedrijf.

De raad van bestuur van Electrawinds heeft beslist zich opnieuw tot de kapitaalmarkt te richten om een 'aanzienlijk' bedrag aan eigen vermogen op te halen. De middelen zullen worden ingezet om de bouwrijpe projecten uit de pijplijn te financieren en de holdingschulden af te bouwen. In mei volgen meer detailsover de kapitaaloperatie.

Electrawinds noteerde eind 2012 een nettoschuld van 361,3 miljoen euro. Dat is 39,6 miljoen euro meer dan een jaar eerder. De stijging is vooral een gevolg van de financiering van nieuwe energiecentrales die werden opgestart.

De fusie met het Duitse beursgenoteerde ECT vorig jaar versterkte het kapitaal met 55 miljoen euro. Dat is wel minder dan de beoogde 95 miljoen euro, waardoor een nieuwe kapitaalronde aan de orde blijkt.

Electrawinds boekte in 2012 een omzet van 112,8 miljoen euro. Dat is minder dan de 116,5 miljoen euro die in 2011 werd gerealiseerd. Onder de streep werd een verlies geboekt van 42,9 miljoen euro, tegenover 26,4 miljoen euro verlies in 2011. (Belga/BO)

De producent van hernieuwbare energie Electrawinds plant een nieuwe kapitaalverhoging tegen het begin van het derde kwartaal. Dat blijkt uit de jaarresultaten.van het bedrijf.De raad van bestuur van Electrawinds heeft beslist zich opnieuw tot de kapitaalmarkt te richten om een 'aanzienlijk' bedrag aan eigen vermogen op te halen. De middelen zullen worden ingezet om de bouwrijpe projecten uit de pijplijn te financieren en de holdingschulden af te bouwen. In mei volgen meer detailsover de kapitaaloperatie. Electrawinds noteerde eind 2012 een nettoschuld van 361,3 miljoen euro. Dat is 39,6 miljoen euro meer dan een jaar eerder. De stijging is vooral een gevolg van de financiering van nieuwe energiecentrales die werden opgestart. De fusie met het Duitse beursgenoteerde ECT vorig jaar versterkte het kapitaal met 55 miljoen euro. Dat is wel minder dan de beoogde 95 miljoen euro, waardoor een nieuwe kapitaalronde aan de orde blijkt.Electrawinds boekte in 2012 een omzet van 112,8 miljoen euro. Dat is minder dan de 116,5 miljoen euro die in 2011 werd gerealiseerd. Onder de streep werd een verlies geboekt van 42,9 miljoen euro, tegenover 26,4 miljoen euro verlies in 2011. (Belga/BO)