Electrawinds had een verzoek ingediend om een maand langer onder de zogenaamde WCO2-procedure te vallen. Dat werd hen uiteindelijk door de rechtbank toegekend, nadat alle partijen vorige donderdag om een kort uitstel hadden gevraagd. Electrawinds zocht namelijk nog 2 miljoen euro om de continuïteit van de activiteiten te garanderen. Er werd daarvoor gerekend op de Waalse intercommunale Tecteo.

De verlenging van de schuldbeschermingsprocedure laat de Waalse intercommunale nu toe om een nieuw reddingsplan uit te werken. Het consortium rond Gimv was oorspronkelijk aan zet, maar Tecteo nam het roer over door schuldeiser Groenkracht aan zijn zijde te krijgen.

Tecteo heeft tot donderdag de tijd om het nieuwe plan in te dienen. De advocaten zegden vorige week dat een akkoord 'binnen handbereik' was. De schuldeisers krijgen twintig dagen de tijd om de plannen in te kijken en te beoordelen. Op 17 april volgt dan een stemmingszitting met alle schuldeisers van het noodlijdende Electrawinds.

Tecteo plant de kernactiviteiten van Electrawinds over te nemen, met name de windprojecten. De intercommunale voorziet ook een terugbetaling van 17 miljoen euro aan Groenkracht, in drie schijven. (Belga/BO)

Electrawinds had een verzoek ingediend om een maand langer onder de zogenaamde WCO2-procedure te vallen. Dat werd hen uiteindelijk door de rechtbank toegekend, nadat alle partijen vorige donderdag om een kort uitstel hadden gevraagd. Electrawinds zocht namelijk nog 2 miljoen euro om de continuïteit van de activiteiten te garanderen. Er werd daarvoor gerekend op de Waalse intercommunale Tecteo.De verlenging van de schuldbeschermingsprocedure laat de Waalse intercommunale nu toe om een nieuw reddingsplan uit te werken. Het consortium rond Gimv was oorspronkelijk aan zet, maar Tecteo nam het roer over door schuldeiser Groenkracht aan zijn zijde te krijgen. Tecteo heeft tot donderdag de tijd om het nieuwe plan in te dienen. De advocaten zegden vorige week dat een akkoord 'binnen handbereik' was. De schuldeisers krijgen twintig dagen de tijd om de plannen in te kijken en te beoordelen. Op 17 april volgt dan een stemmingszitting met alle schuldeisers van het noodlijdende Electrawinds. Tecteo plant de kernactiviteiten van Electrawinds over te nemen, met name de windprojecten. De intercommunale voorziet ook een terugbetaling van 17 miljoen euro aan Groenkracht, in drie schijven. (Belga/BO)