Het noodlijdende groenestroombedrijf Electrawinds krijgt van de Oostendse rechtbank van koophandel drie maanden bescherming tegen schuldeisers. Topman Luc Desender wordt in de raad van bestuur vervangen.
Electrawinds vroeg op 9 december bescherming tegen de schuldeisers. Dat gebeurt middels de wet continuïteit ondernemingen (WCO), voor de rechtbank in Oostende. De uitspraak geldt zowel voor het bedrijf Electrawinds NV als voor de holding Electrawinds SE. De bescherming loopt tot 27 maart 2014.

Er zijn drie gerechtsmandatarissen aangesteld die het bedrijf zullen bijstaan in de reorganisatie. Zij komen in de raad van bestuur in de plaats van oprichter en topman Luc Desender, meldt De Standaard. Opvallend is dat een van de bevoegdheden van de mandatarissen het opstellen van een aandelenstructuur is.

Op 20 februari moet er een laatste verslag ingediend worden bij de rechtbank. De schuldeisers krijgen dan drie weken de tijd om het nieuwe plan te beoordelen. Op 13 maart volgt een stemming van de schuldeisers. Uiterlijk tegen die datum kan Electrawinds ook een aanvraag indienen om de schuldbeschermingsprocedure te verlengen met drie maanden.

Electrawinds voert al weken gesprekken met mogelijke kapitaalversterkers. Het bedrijf uit Oostende kampt met een torenhoge schuldenberg van 117 miljoen euro. Deze week kwam de Waalse intercommunale Tecteo nog op de proppen met een oplossing voor een mogelijke doorstart. (Belga/KVDA)

Het noodlijdende groenestroombedrijf Electrawinds krijgt van de Oostendse rechtbank van koophandel drie maanden bescherming tegen schuldeisers. Topman Luc Desender wordt in de raad van bestuur vervangen. Electrawinds vroeg op 9 december bescherming tegen de schuldeisers. Dat gebeurt middels de wet continuïteit ondernemingen (WCO), voor de rechtbank in Oostende. De uitspraak geldt zowel voor het bedrijf Electrawinds NV als voor de holding Electrawinds SE. De bescherming loopt tot 27 maart 2014. Er zijn drie gerechtsmandatarissen aangesteld die het bedrijf zullen bijstaan in de reorganisatie. Zij komen in de raad van bestuur in de plaats van oprichter en topman Luc Desender, meldt De Standaard. Opvallend is dat een van de bevoegdheden van de mandatarissen het opstellen van een aandelenstructuur is. Op 20 februari moet er een laatste verslag ingediend worden bij de rechtbank. De schuldeisers krijgen dan drie weken de tijd om het nieuwe plan te beoordelen. Op 13 maart volgt een stemming van de schuldeisers. Uiterlijk tegen die datum kan Electrawinds ook een aanvraag indienen om de schuldbeschermingsprocedure te verlengen met drie maanden.Electrawinds voert al weken gesprekken met mogelijke kapitaalversterkers. Het bedrijf uit Oostende kampt met een torenhoge schuldenberg van 117 miljoen euro. Deze week kwam de Waalse intercommunale Tecteo nog op de proppen met een oplossing voor een mogelijke doorstart. (Belga/KVDA)