Dat maakte CEO en stichter Luc Desender officieel bekend, na weken van aanzwellende geruchten. "We hebben veel projecten in de pijplijn zitten, en dus is er nood aan een structurele oplossing voor onze kapitaalbehoefte", zegt hij.

"Je kan niet blijven kapitaal vergaren via een reeks van kleine kapitaalverhogingen. Een beursgang leek ons de beste oplossing. Als je een grote aandeelhouder in huis haalt - wat theoretisch ook kon - ben je niet meer zelf meester van de zaak. Nu blijven alle bestaande aandeelhouders ook aan boord en kunnen ze de vruchten van een continu beleid mee plukken."

Luc Desender blijft ook na de beursgang aan boord als belangrijkste familiale aandeelhouder en als CEO.

Electrawinds trekt in een eerste fase naar de beurs van Frankfurt omdat het Duitse ECT I (European Clean Tech) de operatie van Electrawinds ondersteunt en mee begeleidt. ECT I is een beursgenoteerd investeringsvennootschap die inzet op beloftevolle Europese cleantechbedrijven.

"Hun ervaring komt ons bijzonder goed van pas", zegt Luc Desender. "Tegen midden juni moet de deal met ECT I definitief rond zijn en kunnen we effectief naar de beurs. Na de notering in Frankfurt is het de bedoeling om ook op de beurs van Brussel aanwezig te zijn."

De huidige aandeelhouders zullen ook na een beursgang de ruime meerderheid (76,2%) behouden. De komende zes weken organiseert het bedrijfsmanagement diverse roadshows.

Luc Desender voorspelt een eerste grote omzetsprong in 2013. "Twintig en meer procent groei moet mogelijk zijn", denkt de CEO. "We blijven daarbij in de eerste plaats mikken op de markten die we nu al in portfolio hebben: België, Frankrijk, Zuid-Afrika, enkele landen in Zuid-Europa en heel wat landen in Oost-Europa. Het is duidelijk dat het marktaandeel van België proportioneel zal blijven afnemen."

Electrawinds heeft overigens Jo Cornu aangezocht om voorzitter te worden van de raad van bestuur. Cornu was tot nu toe onafhankelijk bestuurder. (KC)

Dat maakte CEO en stichter Luc Desender officieel bekend, na weken van aanzwellende geruchten. "We hebben veel projecten in de pijplijn zitten, en dus is er nood aan een structurele oplossing voor onze kapitaalbehoefte", zegt hij. "Je kan niet blijven kapitaal vergaren via een reeks van kleine kapitaalverhogingen. Een beursgang leek ons de beste oplossing. Als je een grote aandeelhouder in huis haalt - wat theoretisch ook kon - ben je niet meer zelf meester van de zaak. Nu blijven alle bestaande aandeelhouders ook aan boord en kunnen ze de vruchten van een continu beleid mee plukken." Luc Desender blijft ook na de beursgang aan boord als belangrijkste familiale aandeelhouder en als CEO. Electrawinds trekt in een eerste fase naar de beurs van Frankfurt omdat het Duitse ECT I (European Clean Tech) de operatie van Electrawinds ondersteunt en mee begeleidt. ECT I is een beursgenoteerd investeringsvennootschap die inzet op beloftevolle Europese cleantechbedrijven. "Hun ervaring komt ons bijzonder goed van pas", zegt Luc Desender. "Tegen midden juni moet de deal met ECT I definitief rond zijn en kunnen we effectief naar de beurs. Na de notering in Frankfurt is het de bedoeling om ook op de beurs van Brussel aanwezig te zijn." De huidige aandeelhouders zullen ook na een beursgang de ruime meerderheid (76,2%) behouden. De komende zes weken organiseert het bedrijfsmanagement diverse roadshows. Luc Desender voorspelt een eerste grote omzetsprong in 2013. "Twintig en meer procent groei moet mogelijk zijn", denkt de CEO. "We blijven daarbij in de eerste plaats mikken op de markten die we nu al in portfolio hebben: België, Frankrijk, Zuid-Afrika, enkele landen in Zuid-Europa en heel wat landen in Oost-Europa. Het is duidelijk dat het marktaandeel van België proportioneel zal blijven afnemen." Electrawinds heeft overigens Jo Cornu aangezocht om voorzitter te worden van de raad van bestuur. Cornu was tot nu toe onafhankelijk bestuurder. (KC)