Electrawinds boekte de eerste negen maanden van dit jaar een verlies van 59,4 miljoen euro, tegenover een verleies van 21,8 miljoen euro dat een jaar eerder werd opgetekend. Dat blijkt uit cijfers over de eerste drie kwartalen die zijn gepubliceerd door het noodlijdende Oostendse groenestroombedrijf.

Electrawinds zag dit jaar de inkomsten wel groeien tot 93,2 miljoen euro, tegenover 81,7 miljoen euro een jaar eerder. De omzetstijging is in de eerste plaats te danken aan de wind- en biodivisie.

Door afschrijvingen en waardeverminderingen - vooral in het tweede kwartaal - van bijna 48 miljoen euro bleef er van die opbrengst niet veel over. Electrawinds zakte operationeel 31,4 miljoen in het rood. Een jaar eerder was dat nog 1,8 miljoen euro. Het verlies kwam uiteindelijk uit op 59,4 miljoen euro.

Electrawinds, dat 235 werknemers telt van wie 135 in België - kampt met een zware schuldenlast. Tegen eind september 2014 moet Electrawinds geconsolideerde schulden aflossen ter waarde van 211 miljoen euro. Het gaat deels ook om financieringen die op korte termijn op vervaldag komen, maar daartegenover staan echter ook allerlei vorderingen.

Om aan cash geld te geraken, wil Electrawinds activa verkopen. Mogelijk komt daar binnenkort meer duidelijkheid over. (Belga/BO)

Electrawinds boekte de eerste negen maanden van dit jaar een verlies van 59,4 miljoen euro, tegenover een verleies van 21,8 miljoen euro dat een jaar eerder werd opgetekend. Dat blijkt uit cijfers over de eerste drie kwartalen die zijn gepubliceerd door het noodlijdende Oostendse groenestroombedrijf. Electrawinds zag dit jaar de inkomsten wel groeien tot 93,2 miljoen euro, tegenover 81,7 miljoen euro een jaar eerder. De omzetstijging is in de eerste plaats te danken aan de wind- en biodivisie. Door afschrijvingen en waardeverminderingen - vooral in het tweede kwartaal - van bijna 48 miljoen euro bleef er van die opbrengst niet veel over. Electrawinds zakte operationeel 31,4 miljoen in het rood. Een jaar eerder was dat nog 1,8 miljoen euro. Het verlies kwam uiteindelijk uit op 59,4 miljoen euro. Electrawinds, dat 235 werknemers telt van wie 135 in België - kampt met een zware schuldenlast. Tegen eind september 2014 moet Electrawinds geconsolideerde schulden aflossen ter waarde van 211 miljoen euro. Het gaat deels ook om financieringen die op korte termijn op vervaldag komen, maar daartegenover staan echter ook allerlei vorderingen. Om aan cash geld te geraken, wil Electrawinds activa verkopen. Mogelijk komt daar binnenkort meer duidelijkheid over. (Belga/BO)