Dat schrijft De Tijd.

De rechter bevestigde de uitspraak in eerste aanleg, die ook al in het voordeel van Electrabel was.

De NMBS eiste 88 miljoen euro van het elektriciteitsbedrijf omdat ze vond dat Electrabel tussen 2005 en 2012 misbruik gemaakt had van zijn machtspositie. De spoorwegmaatschappij zou door de praktijken van Electrabel fors te veel betaald hebben. Ze is niet rechtstreeks klant bij Electrabel, maar via de spoornetbeheerder Infrabel.

De rechters in beroep oordeelden dat de prijszetting door Electrabel correct verlopen was en dat het geoorloofd was de CO2-rechten te integreren in de stroomprijs voor grote klanten. De NMBS liet uitschijnen dat ze niet in cassatie gaat.

De expertisekosten, een factuur van 160.000 euro, zijn voor rekening van de NMBS.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd. De rechter bevestigde de uitspraak in eerste aanleg, die ook al in het voordeel van Electrabel was. De NMBS eiste 88 miljoen euro van het elektriciteitsbedrijf omdat ze vond dat Electrabel tussen 2005 en 2012 misbruik gemaakt had van zijn machtspositie. De spoorwegmaatschappij zou door de praktijken van Electrabel fors te veel betaald hebben. Ze is niet rechtstreeks klant bij Electrabel, maar via de spoornetbeheerder Infrabel. De rechters in beroep oordeelden dat de prijszetting door Electrabel correct verlopen was en dat het geoorloofd was de CO2-rechten te integreren in de stroomprijs voor grote klanten. De NMBS liet uitschijnen dat ze niet in cassatie gaat. De expertisekosten, een factuur van 160.000 euro, zijn voor rekening van de NMBS. (Belga/RR)