"Het gaat nog maar om een principeakkoord", beklemtoont woordvoerder Simon Van Wijmeersch. De bedoeling is dat alle betrokken Vlaamse steden en gemeenten het licht op groen zette. Om de operatie voor hen financieel neutraal te houden, is ook beslist dat de gemeenten uit Electrabel Customer Solutions (ECS) stappen.

De uitstap van Electrabel uit de gemengde netbeheerders (Gaselwest, Imea, Imewo, Intergem, Ivekan Iverlek en Sibelgas) skomt niet als een verrassing. HetVlaams decreet van 6 juli 2001 legde die verplichting op tegen einde 2018. Maar om te vermijden dat elke intercommunale apart een beslissing zou moeten nemen, is beslist tot een 'vervroegde' en 'algemene' exit van Electrabel.

"Dit vereenvoudigt de operatie en zorgt voor extra transparantie op de Vlaamse energiemarkt", luidt het in het persbericht van Eandis. Financiële details over de uitstap worden niet meegedeeld.

Electrabel had een (historisch) belang van 21 procent, maar zonder bestuursmandaat.

Zowel de betrokken gemeenten als ECS zullen de volgende maanden hun goedkeuring moeten geven. De bedoeling is de exit tegen het einde van 2014 afgerond te hebben. (Belga/BO)

"Het gaat nog maar om een principeakkoord", beklemtoont woordvoerder Simon Van Wijmeersch. De bedoeling is dat alle betrokken Vlaamse steden en gemeenten het licht op groen zette. Om de operatie voor hen financieel neutraal te houden, is ook beslist dat de gemeenten uit Electrabel Customer Solutions (ECS) stappen. De uitstap van Electrabel uit de gemengde netbeheerders (Gaselwest, Imea, Imewo, Intergem, Ivekan Iverlek en Sibelgas) skomt niet als een verrassing. HetVlaams decreet van 6 juli 2001 legde die verplichting op tegen einde 2018. Maar om te vermijden dat elke intercommunale apart een beslissing zou moeten nemen, is beslist tot een 'vervroegde' en 'algemene' exit van Electrabel. "Dit vereenvoudigt de operatie en zorgt voor extra transparantie op de Vlaamse energiemarkt", luidt het in het persbericht van Eandis. Financiële details over de uitstap worden niet meegedeeld. Electrabel had een (historisch) belang van 21 procent, maar zonder bestuursmandaat.Zowel de betrokken gemeenten als ECS zullen de volgende maanden hun goedkeuring moeten geven. De bedoeling is de exit tegen het einde van 2014 afgerond te hebben. (Belga/BO)