Mensen die in de buurt wonen van een windturbinepark van Electrabel, kunnen daar mee in investeren. Het energiebedrijf streeft naar een rendement van 5 procent.

Electabel heeft daarvoor de coöperatieve vennootschap Electrabel CoGreen opgericht. Het wil daarmee 'een antwoord bieden op de vraag van omwonenden om nauwer betrokken te worden bij projecten in hun buurt', meldt het bedrijf in een persbericht.

Dividend

Buurtbewoners die willen investeren, kunnen maximaal 20 aandelen kopen tegen 125 euro per aandeel. De investering kan dus maximaal 2.500 euro bedragen. Het dividend dat de aandeelhouders jaarlijks ontvangen, is afhankelijk van de hoeveelheid elektriciteit die de windturbines produceren.

'Er is geen garantie op een minimumdividend, maar Electrabel CoGreen streeft naar een rendement van 5 procent', zo zegt het bedrijf in een persbericht.

Investeren kan momenteel in de vijf recentste windparken: Lochristi-Zele, Frasnes-Lez-Anvaing, Poperinge, Sint-Gillis-Waas en Zwevegem-Harelbeke. De omwonenden van de parken kunnen tussen 16 en 20 september deelnemen aan informatievergaderingen. Het aantal windparken waarin geïnvesteerd kan worden, kan in de toekomst uitbreiden.

Grootste groenestroomproducent

Electrabel beschikt momenteel over 461 MW hernieuwbare energiebronnen, waarmee het naar eigen zeggen de grootste producent van groene stroom is in België. (Belga/KVDA)

Mensen die in de buurt wonen van een windturbinepark van Electrabel, kunnen daar mee in investeren. Het energiebedrijf streeft naar een rendement van 5 procent. Electabel heeft daarvoor de coöperatieve vennootschap Electrabel CoGreen opgericht. Het wil daarmee 'een antwoord bieden op de vraag van omwonenden om nauwer betrokken te worden bij projecten in hun buurt', meldt het bedrijf in een persbericht.Dividend Buurtbewoners die willen investeren, kunnen maximaal 20 aandelen kopen tegen 125 euro per aandeel. De investering kan dus maximaal 2.500 euro bedragen. Het dividend dat de aandeelhouders jaarlijks ontvangen, is afhankelijk van de hoeveelheid elektriciteit die de windturbines produceren. 'Er is geen garantie op een minimumdividend, maar Electrabel CoGreen streeft naar een rendement van 5 procent', zo zegt het bedrijf in een persbericht. Investeren kan momenteel in de vijf recentste windparken: Lochristi-Zele, Frasnes-Lez-Anvaing, Poperinge, Sint-Gillis-Waas en Zwevegem-Harelbeke. De omwonenden van de parken kunnen tussen 16 en 20 september deelnemen aan informatievergaderingen. Het aantal windparken waarin geïnvesteerd kan worden, kan in de toekomst uitbreiden. Grootste groenestroomproducent Electrabel beschikt momenteel over 461 MW hernieuwbare energiebronnen, waarmee het naar eigen zeggen de grootste producent van groene stroom is in België. (Belga/KVDA)