De stroomproducent Electrabel en de Vlaamse gemeenten knippen een historische band door. Electrabel verkoopt zijn resterende belang van 21 procent in de Eandis-structuren. Het vertrek levert Electrabel minstens 911 miljoen euro op. Dat geld komt de kaspositie van het Franse moederbedrijf GDF Suez ten goede, zo schrijft De Tijd.

Het bedrag van 911 miljoen euro werd door Eandis en Electrabel geheimgehouden, maar De Tijd kon het bedrag naar eigen zeggen reconstrueren door de bedragen die Electrabel uit elke intercommunale haalt, op te tellen.

Die sommen werden bevestigd door verschillende bronnen. De 911 miljoen euro die Electrabel krijgt, bestaat uit de verkoopprijs van de aandelen én een dividend over het boekjaar 2014 waar Electrabel recht op heeft.

Het bedrag zou nog kunnen oplopen tot ongeveer 950 miljoen euro. (Belga/NS)

De stroomproducent Electrabel en de Vlaamse gemeenten knippen een historische band door. Electrabel verkoopt zijn resterende belang van 21 procent in de Eandis-structuren. Het vertrek levert Electrabel minstens 911 miljoen euro op. Dat geld komt de kaspositie van het Franse moederbedrijf GDF Suez ten goede, zo schrijft De Tijd.Het bedrag van 911 miljoen euro werd door Eandis en Electrabel geheimgehouden, maar De Tijd kon het bedrag naar eigen zeggen reconstrueren door de bedragen die Electrabel uit elke intercommunale haalt, op te tellen.Die sommen werden bevestigd door verschillende bronnen. De 911 miljoen euro die Electrabel krijgt, bestaat uit de verkoopprijs van de aandelen én een dividend over het boekjaar 2014 waar Electrabel recht op heeft. Het bedrag zou nog kunnen oplopen tot ongeveer 950 miljoen euro. (Belga/NS)