Eismann, de Duitse huis-aan-huisverkoper van voeding, neemt de huis-aan-huisverkoop van IJsboerke over. Een vierde van het personeel kan weer aan de slag, vernam Trends.

IJsboerke werd eind februari gekocht door concurrent Glacio uit Beerse. Maar Glacio liet meteen weten dat het geen heil zag in de overname van de huis-aan-huisverkoop van IJsboerke. Daarover werd een akkoord bereikt met Eismann uit het naburige Geel.

Eismann neemt het klantenbestand over. Er wordt onderhandeld met een dertigtal voormalige werknemers van IJsboerke. Daarmee kan een vierde van de huis-aan-huisverkopers weer aan de slag.

De nv Eismann is een huis-aan-huisverkoper van voeding, onder meer roomijs. De onderneming realiseerde in België in het boekjaar 2011 een omzet van bijna 16 miljoen euro, en haalde een bedrijfsresultaat van 492.005 euro. Er werkten toen 149 mensen, maar Eismann had uitbreidingsplannen in België.

Glacio, de koper van IJsboerke, verdeelt zijn producten in Duitsland al via Eismann.

"We werken al ruime tijd samen met Glacio. Het is een belangrijke leverancier van onze roomijsproducten", zegt Raf Vansweevelt, de financiële en administratieve directeur van Eismann in België aan Trends. "We bereikten nu met Glacio een akkoord waabij we de helft van het klantenbestand van IJsboerke zullen overnemen. We nemen 50.000 klanten over, naast de 70.000 die wij reeds hebben. Het wordt dus een hele klus om die te integreren, en we willen dat goed doen".

Eismann sprak al met 35 van de voormalige huis-aan-huisverkopers van IJsboerke. Wellicht worden er 20 tot 25 aangeworven. "Daarbij zullen we ook een deel van het wagenpark van IJsboerke overnemen, zowat één wagen per werknemer", meldt Vansweevelt aan Trends. "Aanvankelijk blijven die wagens ook nog in de kleuren van IJsboerke rijden", voegt hij eraan toe.

Wel wordt het gamma producten uitgebreid. Eismann verkoopt een uitgebreid gamma voeding dat in de diepvries kan worden bewaard, IJsboerke hoofdzakelijk roomijs.

Eismann, de Duitse huis-aan-huisverkoper van voeding, neemt de huis-aan-huisverkoop van IJsboerke over. Een vierde van het personeel kan weer aan de slag, vernam Trends.IJsboerke werd eind februari gekocht door concurrent Glacio uit Beerse. Maar Glacio liet meteen weten dat het geen heil zag in de overname van de huis-aan-huisverkoop van IJsboerke. Daarover werd een akkoord bereikt met Eismann uit het naburige Geel.Eismann neemt het klantenbestand over. Er wordt onderhandeld met een dertigtal voormalige werknemers van IJsboerke. Daarmee kan een vierde van de huis-aan-huisverkopers weer aan de slag. De nv Eismann is een huis-aan-huisverkoper van voeding, onder meer roomijs. De onderneming realiseerde in België in het boekjaar 2011 een omzet van bijna 16 miljoen euro, en haalde een bedrijfsresultaat van 492.005 euro. Er werkten toen 149 mensen, maar Eismann had uitbreidingsplannen in België. Glacio, de koper van IJsboerke, verdeelt zijn producten in Duitsland al via Eismann. "We werken al ruime tijd samen met Glacio. Het is een belangrijke leverancier van onze roomijsproducten", zegt Raf Vansweevelt, de financiële en administratieve directeur van Eismann in België aan Trends. "We bereikten nu met Glacio een akkoord waabij we de helft van het klantenbestand van IJsboerke zullen overnemen. We nemen 50.000 klanten over, naast de 70.000 die wij reeds hebben. Het wordt dus een hele klus om die te integreren, en we willen dat goed doen". Eismann sprak al met 35 van de voormalige huis-aan-huisverkopers van IJsboerke. Wellicht worden er 20 tot 25 aangeworven. "Daarbij zullen we ook een deel van het wagenpark van IJsboerke overnemen, zowat één wagen per werknemer", meldt Vansweevelt aan Trends. "Aanvankelijk blijven die wagens ook nog in de kleuren van IJsboerke rijden", voegt hij eraan toe.Wel wordt het gamma producten uitgebreid. Eismann verkoopt een uitgebreid gamma voeding dat in de diepvries kan worden bewaard, IJsboerke hoofdzakelijk roomijs.