Dat hebben projectontwikkelaar ION en het adviesbureau CO2Logic maandag meegedeeld. Zij werkten samen om het project te realiseren.

Waregem Business Park beslaat bijna 11.600 vierkante meter. Met inspanningen op het vlak van materiaalkeuze en energieverbruik en steun aan klimaatprojecten om CO2-uitstoot te compenseren, kon het businesspark klimaatneutraal gebouwd worden. Zo werden klimaatvriendelijke bouwtechnieken als geothermie, klimaatplafonds, groendaken, regenwaterrecuperatie, extra zonwerend glas en ledverlichting gebruikt.

'Zelfs de uitlaatgassen van de vrachtwagens die de werf aan- en afreden zijn gecompenseerd door te investeren in een bijzonder klimaatproject in Oeganda', klinkt het in de mededeling van ION en CO2Logic. In totaal werd 16.579 ton CO2 geneutraliseerd, vergelijkbaar met de jaarlijkse uitstoot van 1.550 Belgische gezinnen of ruim 99 miljoen kilometer rijden met de wagen. ION roept op meer bouwprojecten in België op deze manier te bouwen. Dan kan volgens de projectontwikkelaar jaarlijks voor ongeveer 13 miljoen ton aan CO2-uitstoot vermeden worden.

Weervrouw en klimaatexperte Jill Peeters en Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) steunen deze oproep en zien de site in Waregem als een voorbeeldproject. CO2logic is gespecialiseerd in het berekenen, verminderen en compenseren van CO2-uitstoot en steunt en ontwikkelt klimaatprojecten in ontwikkelingslanden. Het bureau ontwikkelde het 'CO2 Neutral'-label, dat aan Waregem Business Park werd toegekend.

Dat hebben projectontwikkelaar ION en het adviesbureau CO2Logic maandag meegedeeld. Zij werkten samen om het project te realiseren.Waregem Business Park beslaat bijna 11.600 vierkante meter. Met inspanningen op het vlak van materiaalkeuze en energieverbruik en steun aan klimaatprojecten om CO2-uitstoot te compenseren, kon het businesspark klimaatneutraal gebouwd worden. Zo werden klimaatvriendelijke bouwtechnieken als geothermie, klimaatplafonds, groendaken, regenwaterrecuperatie, extra zonwerend glas en ledverlichting gebruikt. 'Zelfs de uitlaatgassen van de vrachtwagens die de werf aan- en afreden zijn gecompenseerd door te investeren in een bijzonder klimaatproject in Oeganda', klinkt het in de mededeling van ION en CO2Logic. In totaal werd 16.579 ton CO2 geneutraliseerd, vergelijkbaar met de jaarlijkse uitstoot van 1.550 Belgische gezinnen of ruim 99 miljoen kilometer rijden met de wagen. ION roept op meer bouwprojecten in België op deze manier te bouwen. Dan kan volgens de projectontwikkelaar jaarlijks voor ongeveer 13 miljoen ton aan CO2-uitstoot vermeden worden. Weervrouw en klimaatexperte Jill Peeters en Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) steunen deze oproep en zien de site in Waregem als een voorbeeldproject. CO2logic is gespecialiseerd in het berekenen, verminderen en compenseren van CO2-uitstoot en steunt en ontwikkelt klimaatprojecten in ontwikkelingslanden. Het bureau ontwikkelde het 'CO2 Neutral'-label, dat aan Waregem Business Park werd toegekend.