Hoewel de beurswaarde van het Amerikaanse bedrijf al lange tijd flink in de lift zit en topman Elon Musk inmiddels de rijkste persoon op aarde is, was de onderneming nog niet eerder aan een winstjaar geraakt.

Tesla tekende 721 miljoen dollar winst op, tegen een nettoverlies van 862 miljoen dollar in 2019. Maar dit dankt het bedrijf niet puur aan het verkopen van luxe auto's. Tesla verdiende afgelopen jaar ook veel geld met de verkoop van emissierechten aan branchegenoten die nog niet aan uitstootnormen voldoen in regio's als Europa en Californië.

Hoewel de beurswaarde van het Amerikaanse bedrijf al lange tijd flink in de lift zit en topman Elon Musk inmiddels de rijkste persoon op aarde is, was de onderneming nog niet eerder aan een winstjaar geraakt.Tesla tekende 721 miljoen dollar winst op, tegen een nettoverlies van 862 miljoen dollar in 2019. Maar dit dankt het bedrijf niet puur aan het verkopen van luxe auto's. Tesla verdiende afgelopen jaar ook veel geld met de verkoop van emissierechten aan branchegenoten die nog niet aan uitstootnormen voldoen in regio's als Europa en Californië.