Op basis van de anonieme antwoorden van 245 bedrijven, concludeert BDO dat bedrijven die nog geen slachtoffer waren van fraude of een poging daartoe, uitzonderingen zijn. Amper 23 procent van de bedrijven kwam de voorbije vijf jaar niet in aanraking met fraude.

Hacking blijkt niet de populairste manier te zijn om fraude te plegen. De klassieke valse factuur blijft de vaakst gebruikte vorm van fraude: 15 procent van de ondervraagde bedrijven geeft aan de voorbije vijf jaar minstens één valse factuur te hebben betaald.

Volgens Cédric Antonelli van BDO België maken de fraudeurs geen onderscheid tussen grote en kleine ondernemingen. 'Elk type bedrijf krijgt vandaag met fraude te maken en fraudeurs gebruiken dezelfde fraudetechnieken bij groot en klein', zegt hij.

Op basis van de anonieme antwoorden van 245 bedrijven, concludeert BDO dat bedrijven die nog geen slachtoffer waren van fraude of een poging daartoe, uitzonderingen zijn. Amper 23 procent van de bedrijven kwam de voorbije vijf jaar niet in aanraking met fraude. Hacking blijkt niet de populairste manier te zijn om fraude te plegen. De klassieke valse factuur blijft de vaakst gebruikte vorm van fraude: 15 procent van de ondervraagde bedrijven geeft aan de voorbije vijf jaar minstens één valse factuur te hebben betaald. Volgens Cédric Antonelli van BDO België maken de fraudeurs geen onderscheid tussen grote en kleine ondernemingen. 'Elk type bedrijf krijgt vandaag met fraude te maken en fraudeurs gebruiken dezelfde fraudetechnieken bij groot en klein', zegt hij.