Op 1 januari 2013 teld ons land 3.158 tankstations. Dat zijn er ongeveer 700 minder dan tien jaar eerder. België en Italië zijn de landen in West-Europa waar de verkochte volumes per tankstation het laagst zijn.

In een gemiddeld Belgisch tankstation wordt bijna 2,2 miljoen liter per jaar verkocht. In Frankrijk is dat 3,5 miljoen liter, in Groot-Brittannië zelfs 4,2 miljoen liter.

Paul Mannes, topman van Total België, verwacht dat de komende jaren de kleine tankstations met lagere verkoopvolumes het moeilijk zullen krijgen omdat ze zullen moeten investeren, voornamelijk om te voldoen aan de milieunormen. (Belga/BO)

Op 1 januari 2013 teld ons land 3.158 tankstations. Dat zijn er ongeveer 700 minder dan tien jaar eerder. België en Italië zijn de landen in West-Europa waar de verkochte volumes per tankstation het laagst zijn.In een gemiddeld Belgisch tankstation wordt bijna 2,2 miljoen liter per jaar verkocht. In Frankrijk is dat 3,5 miljoen liter, in Groot-Brittannië zelfs 4,2 miljoen liter. Paul Mannes, topman van Total België, verwacht dat de komende jaren de kleine tankstations met lagere verkoopvolumes het moeilijk zullen krijgen omdat ze zullen moeten investeren, voornamelijk om te voldoen aan de milieunormen. (Belga/BO)