'Uit een enquête, die we gedaan hebben vlak voor de opening van de terrassen op 8 mei, blijkt dat 47 procent van de horeca-uitbaters helemaal niets aan de prijzen zal veranderen. Iets meer dan de helft - 53 procent - zal de klanten wel meer aanrekenen. Meestal gaat het om prijsstijgingen van 3 tot 5 procent. Het hangt echt van zaak tot zaak af, van elke specifieke situatie', zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen.

Corona zal er trouwens niet alleen voor zorgen dat we meer gaan betalen op café en restaurant. Er zullen ook heel wat zaken verdwijnen.

'Uit een enquête, die we gedaan hebben vlak voor de opening van de terrassen op 8 mei, blijkt dat 47 procent van de horeca-uitbaters helemaal niets aan de prijzen zal veranderen. Iets meer dan de helft - 53 procent - zal de klanten wel meer aanrekenen. Meestal gaat het om prijsstijgingen van 3 tot 5 procent. Het hangt echt van zaak tot zaak af, van elke specifieke situatie', zegt Matthias de Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. Corona zal er trouwens niet alleen voor zorgen dat we meer gaan betalen op café en restaurant. Er zullen ook heel wat zaken verdwijnen.