De Franse energiegroep EDF heeft meer details gegeven over de overname van het Italiaanse Edison. De Europese Commissie gaf op 11 mei het groene licht voor het Franse bod op de Italiaanse energiereus. EdF laat nu weten dat het ruim 98 procent van de aandelen van Edison in handen heeft.

De minderheidsaandeelhouders die hun aandelen nog niet verkocht hebben, krijgen nog tot 4 september om in te gaan op het Franse bod van 0,89 euro per aandeel. Dan wordt operatie-Edison definitief afgerond.

Edison is het oudste energiebedrijf van Europa. Het telt 3700 medewerkers en is goed voor een geïnstalleerd vermogen van ruim 11.500 megawatt. Het Italiaanse bedrijf heeft activiteiten in diverse Europese landen (waaronder België), in Afrika en in het Midden-Oosten.

Het Franse EDF bevestigt met deze deal nogmaals zijn tomeloze ambities als globale hoofdrolspeler. EDF is volgens de jongste cijfers goed voor een omzet van 65 miljard euro, waarvan het 43 procent buiten Frankrijk realiseert. (KC)

De Franse energiegroep EDF heeft meer details gegeven over de overname van het Italiaanse Edison. De Europese Commissie gaf op 11 mei het groene licht voor het Franse bod op de Italiaanse energiereus. EdF laat nu weten dat het ruim 98 procent van de aandelen van Edison in handen heeft. De minderheidsaandeelhouders die hun aandelen nog niet verkocht hebben, krijgen nog tot 4 september om in te gaan op het Franse bod van 0,89 euro per aandeel. Dan wordt operatie-Edison definitief afgerond.Edison is het oudste energiebedrijf van Europa. Het telt 3700 medewerkers en is goed voor een geïnstalleerd vermogen van ruim 11.500 megawatt. Het Italiaanse bedrijf heeft activiteiten in diverse Europese landen (waaronder België), in Afrika en in het Midden-Oosten. Het Franse EDF bevestigt met deze deal nogmaals zijn tomeloze ambities als globale hoofdrolspeler. EDF is volgens de jongste cijfers goed voor een omzet van 65 miljard euro, waarvan het 43 procent buiten Frankrijk realiseert. (KC)