De directie van de Echo Groep, met hoofdzetel in Houthalen, meldt dat de maatregel een gevolg is van de financiële problemen van de Echo Groep en de betrokken vestiging.

"De financiële rendabiliteit van Trilco NV is al jaren negatief en ook voor dit jaar werd reeds een groot tekort opgetekend. De vooruitzichten in de woningbouwmarkt van België geven geen gunstige prognoses weer om deze situatie op korte termijn te verbeteren," luidt het in een persbericht.

De directie spreekt ook van een "oververzadiging aan productiecapaciteit van holle vloerelementen in de regio waar Trilco actief is". Daarbij zou de productievestiging in Hemiksem onvoldoende financiële middelen genereren voor de investeringen die nodig zijn "om de continuïteit van de productie alsook de veiligheid van de medewerkers te blijven waarborgen". Na de aankondiging van het collectief ontslag zal de informatie- en consultatieprocedure worden opgestart.

Voor zes vestigingen van de Echo Groep, waaronder Trilco, werd begin april de procedure van de Wet op de Continuïteit van de Ondernemingen (WCO) opgestart. Die procedure omvat zowat 450 werknemers, van wie er ruim 300 werken bij Echo in Houthalen. De WCO-procedure loopt af op 23 oktober.

Eén Belgische Echo-vestiging, Nerva in Harelbeke met een vijftigtal werknemers, werd buiten de WCO-procedure gehouden. (Belga/BO)

De directie van de Echo Groep, met hoofdzetel in Houthalen, meldt dat de maatregel een gevolg is van de financiële problemen van de Echo Groep en de betrokken vestiging. "De financiële rendabiliteit van Trilco NV is al jaren negatief en ook voor dit jaar werd reeds een groot tekort opgetekend. De vooruitzichten in de woningbouwmarkt van België geven geen gunstige prognoses weer om deze situatie op korte termijn te verbeteren," luidt het in een persbericht. De directie spreekt ook van een "oververzadiging aan productiecapaciteit van holle vloerelementen in de regio waar Trilco actief is". Daarbij zou de productievestiging in Hemiksem onvoldoende financiële middelen genereren voor de investeringen die nodig zijn "om de continuïteit van de productie alsook de veiligheid van de medewerkers te blijven waarborgen". Na de aankondiging van het collectief ontslag zal de informatie- en consultatieprocedure worden opgestart. Voor zes vestigingen van de Echo Groep, waaronder Trilco, werd begin april de procedure van de Wet op de Continuïteit van de Ondernemingen (WCO) opgestart. Die procedure omvat zowat 450 werknemers, van wie er ruim 300 werken bij Echo in Houthalen. De WCO-procedure loopt af op 23 oktober. Eén Belgische Echo-vestiging, Nerva in Harelbeke met een vijftigtal werknemers, werd buiten de WCO-procedure gehouden. (Belga/BO)