Volgens de Nederlandse krant heeft de ECB door haar uitgebreide takenpakket ongeveer duizend nieuwe medewerkers nodig. De ECB gaat daarvoor op zoek bij Nederlandse banken die actief zijn in Duitsland, luidt het.

ING, de Nederlandse bank die ook in ons land actief is, heeft al gemerkt dat de ECB werknemers weglokt. "Vooral voor mensen aan de kant van risicomanagement en finance is de ECB een fantastische kans om een groot Europees instituut op te bouwen", aldus directeur Roland Boekhout van de Duitse ING-dochter Diba.

De ECB zou er ook al in geslaagd zijn hooggeplaatste medewerkers weg te lokken bij de Commerzbank en consultancyfirma EY.

Riante arbeidsvoorwaarden

Die 'fantastische kans' die bankentalenten wordt aangeboden, klinkt allicht nog aantrekkelijker in de oren door de riante arbeidsvoorwaarden die gekoppeld zijn aan een baan bij de Europese Centrale Bank.

Volgens het Financieele Dagblad biedt de ECB niet enkel een hoog loon, maar ook een voordelig belastingtarief. Bovendien blijkt de centrale bank bereid het schoolgeld voor de kinderen van zijn werknemers voor haar rekening te nemen.

Behalve naar talent binnen de bankensector, gaat de ECB ook op zoek naar onder meer IT-specialisten, bewakers en administratief personeel.

Goldman Sachs

Toch blijft volgens een bepaalde headhunter een baan bij de ECB niet voor ieder talent zo aantrekkelijk als op het eerste gezicht lijkt. "Het is toch iets anders of je voor Goldman Sachs werkt of voor de ECB. En tegen het salaris dat een zakenbankier gewend is, kan zelfs de ECB niet op", aldus de headhunter.

De ECB wordt in november de toezichthouder voor de Europese bankensector. Dat betekent dat de centrale banken van de lidstaten een aantal bevoegdheden overdragen aan de Europese Centrale Bank. (BO)

Volgens de Nederlandse krant heeft de ECB door haar uitgebreide takenpakket ongeveer duizend nieuwe medewerkers nodig. De ECB gaat daarvoor op zoek bij Nederlandse banken die actief zijn in Duitsland, luidt het.ING, de Nederlandse bank die ook in ons land actief is, heeft al gemerkt dat de ECB werknemers weglokt. "Vooral voor mensen aan de kant van risicomanagement en finance is de ECB een fantastische kans om een groot Europees instituut op te bouwen", aldus directeur Roland Boekhout van de Duitse ING-dochter Diba. De ECB zou er ook al in geslaagd zijn hooggeplaatste medewerkers weg te lokken bij de Commerzbank en consultancyfirma EY.Die 'fantastische kans' die bankentalenten wordt aangeboden, klinkt allicht nog aantrekkelijker in de oren door de riante arbeidsvoorwaarden die gekoppeld zijn aan een baan bij de Europese Centrale Bank.Volgens het Financieele Dagblad biedt de ECB niet enkel een hoog loon, maar ook een voordelig belastingtarief. Bovendien blijkt de centrale bank bereid het schoolgeld voor de kinderen van zijn werknemers voor haar rekening te nemen.Behalve naar talent binnen de bankensector, gaat de ECB ook op zoek naar onder meer IT-specialisten, bewakers en administratief personeel.Toch blijft volgens een bepaalde headhunter een baan bij de ECB niet voor ieder talent zo aantrekkelijk als op het eerste gezicht lijkt. "Het is toch iets anders of je voor Goldman Sachs werkt of voor de ECB. En tegen het salaris dat een zakenbankier gewend is, kan zelfs de ECB niet op", aldus de headhunter.De ECB wordt in november de toezichthouder voor de Europese bankensector. Dat betekent dat de centrale banken van de lidstaten een aantal bevoegdheden overdragen aan de Europese Centrale Bank. (BO)