Het Duitse E.ON wil oude technologieën om elektriciteit op te wekken onderbrengen in een zelfstandig bedrijf dat in 2016 een eigen beursnotering moet krijgen. De energiereus wil zich volledig kunnen toeleggen op groene alternatieven. E.ON kondigde aan 4,5 miljard euro af te schrijven op de onderdelen die draaien op conventionele brandstoffen.

De afschrijving betekent een "substantieel" nettoverlies bij E.ON dit jaar. Wel werd de doelstelling van een onderliggende winst van 1,5 tot 1,9 miljard euro gehandhaafd. Het bedrijf zucht, net als andere partijen in de sector, onder het besluit van de Duitse overheid om te stoppen met kernenergie.

Door de massale overstap van energieleveranciers op de opwekking van zonne- en windenergie en de zwakke economische groei in Europa staan de marges in de sector fors onder druk. (Belga/NS)

Het Duitse E.ON wil oude technologieën om elektriciteit op te wekken onderbrengen in een zelfstandig bedrijf dat in 2016 een eigen beursnotering moet krijgen. De energiereus wil zich volledig kunnen toeleggen op groene alternatieven. E.ON kondigde aan 4,5 miljard euro af te schrijven op de onderdelen die draaien op conventionele brandstoffen.De afschrijving betekent een "substantieel" nettoverlies bij E.ON dit jaar. Wel werd de doelstelling van een onderliggende winst van 1,5 tot 1,9 miljard euro gehandhaafd. Het bedrijf zucht, net als andere partijen in de sector, onder het besluit van de Duitse overheid om te stoppen met kernenergie. Door de massale overstap van energieleveranciers op de opwekking van zonne- en windenergie en de zwakke economische groei in Europa staan de marges in de sector fors onder druk. (Belga/NS)