Tijdens een buitengewone algemene vergadering eind december hebben de aandeelhouders van E.ON Generation Belgium beslist over te gaan tot een kapitaalverhoging van 30 miljoen euro. Dat meldt L'Echo.

De Duitse groep is in België actief in de elektriciteitsproductie sinds 2009. E.ON Generation Belgium, het filiaal waarin de gascentrale van Vilvoorde en de kolen-, gas- en biomassacentrale van Langerlo ondergebracht zijn, verkeert in een delicate toestand.

Eind 2013 was het eigen vermogen van E.ON Generation Belgium na een verlies van 169 miljoen euro onder nul gedoken, tot -5,8 miljoen euro. Sinds 1 januari 2014 is de onrendabele centrale van Vilvoorde gesloten.(Belga/NS)

Tijdens een buitengewone algemene vergadering eind december hebben de aandeelhouders van E.ON Generation Belgium beslist over te gaan tot een kapitaalverhoging van 30 miljoen euro. Dat meldt L'Echo.De Duitse groep is in België actief in de elektriciteitsproductie sinds 2009. E.ON Generation Belgium, het filiaal waarin de gascentrale van Vilvoorde en de kolen-, gas- en biomassacentrale van Langerlo ondergebracht zijn, verkeert in een delicate toestand. Eind 2013 was het eigen vermogen van E.ON Generation Belgium na een verlies van 169 miljoen euro onder nul gedoken, tot -5,8 miljoen euro. Sinds 1 januari 2014 is de onrendabele centrale van Vilvoorde gesloten.(Belga/NS)