Het "Bolleke" komt volledig in handen van Duvel Moortgat, werd donderdag meegedeeld. Volgens bepaalde mediaberichten zou het Nederlandse Heineken eveneens een bod hebben uitgebracht.

Duvel Moortgat beschouwt het Bolleke als "een sterk merk en een kwalitatief speciaalbier dat perfect past binnen het gamma van Duvel Moortgat (Duvel, Chouffe, Maredsous, Liefmans, Vedett, Bel Pils)". De brouwerij uit Puurs wil het bier "stapsgewijs uitbouwen", aldus CEO Michel Moortgat in een persbericht.

Bij De Koninck wordt de overname gezien als een logische stap, omdat het "als kleine brouwerij ontbrak aan commerciële slagkracht en distributiekanalen."

Dankzij de overname krijgt Duvel Moortgat ook heel wat vastgoed in handen, zoals onder meer de site van de brouwerij De Koninck en 63 horecapanden, waaronder het bekende café "Den Engel" op de Grote Markt van Antwerpen. Ook bierhandel Brouwerij De Valk uit Wijnegem, die dagelijks levert aan honderden cafés en restaurants, wordt eigendom van Duvel Moortgat.

Brouwerij De Koninck produceerde tijdens de gouden jaren negentig 130.000 hectoliter per jaar. Vandaag is dat nog minder dan de helft, "door een krimpende biermarkt en een sterke daling van het amberkleurig segment". De Koninck keek in 2009 aan tegen een nettoverlies van 300.000 euro, bij een omzet van 6,6 miljoen euro, blijkt uit de balanscentrale van de Nationale Bank.

Bij de publicatie van de halfjaarcijfers van Duvel Moortgat worden meer details bekendgemaakt over de overname.

Het "Bolleke" komt volledig in handen van Duvel Moortgat, werd donderdag meegedeeld. Volgens bepaalde mediaberichten zou het Nederlandse Heineken eveneens een bod hebben uitgebracht. Duvel Moortgat beschouwt het Bolleke als "een sterk merk en een kwalitatief speciaalbier dat perfect past binnen het gamma van Duvel Moortgat (Duvel, Chouffe, Maredsous, Liefmans, Vedett, Bel Pils)". De brouwerij uit Puurs wil het bier "stapsgewijs uitbouwen", aldus CEO Michel Moortgat in een persbericht. Bij De Koninck wordt de overname gezien als een logische stap, omdat het "als kleine brouwerij ontbrak aan commerciële slagkracht en distributiekanalen." Dankzij de overname krijgt Duvel Moortgat ook heel wat vastgoed in handen, zoals onder meer de site van de brouwerij De Koninck en 63 horecapanden, waaronder het bekende café "Den Engel" op de Grote Markt van Antwerpen. Ook bierhandel Brouwerij De Valk uit Wijnegem, die dagelijks levert aan honderden cafés en restaurants, wordt eigendom van Duvel Moortgat. Brouwerij De Koninck produceerde tijdens de gouden jaren negentig 130.000 hectoliter per jaar. Vandaag is dat nog minder dan de helft, "door een krimpende biermarkt en een sterke daling van het amberkleurig segment". De Koninck keek in 2009 aan tegen een nettoverlies van 300.000 euro, bij een omzet van 6,6 miljoen euro, blijkt uit de balanscentrale van de Nationale Bank. Bij de publicatie van de halfjaarcijfers van Duvel Moortgat worden meer details bekendgemaakt over de overname.