Ponnet krijgt daardoor de meerderheid in handen. De rest van de aandelen blijven bij de oprichters Nick Vandenbulcke en Frank Adins, de man achter de logistieke groep Transuniverse Cargo.

Dirk Ponnet is onder meer actief in de retailsector en vastgoed.
De commercialisatie van Quick Sensor wordt ondergebracht bij dZine, actief in digital signage. Dat zijn online publieke informatiesystemen, zoals digitale advertentieborden. dZine heeft als tweede activiteit de ontwikkeling van veelzijdige mobiele terminals. Onder meer de kaartjesknippers van de NMBS lopen met een terminal van dZine over de schouder. De voorbije zomer werd dZine gekocht door Barco. De kantoren en de servers van Quick Sensor werden ondergebracht in dZine.

Waarnemers zien in dit alles een eerste stap richting volledige overname van Quick Sensor door Barco. De beursgenoteerde technologiegroep is onder meer actief in digitale bioscopen, terwijl Quick Sensor voor de bioscoopsector een zeteldetectiesysteem ontwikkelde. Die technologie werd de voorbije jaren uitgerold in de bioscoopzalen van Kinepolis, maar is de jongste maanden ook steeds meer in het buitenland te vinden. Quick Sensor heeft ook zijn patent uitgebreid voor interactiviteit. Daardoor wordt het mogelijk om vanuit de bioscoop- of theaterstoel in interactie te gaan met wat op het bioscoopscherm vertoond wordt. Dat biedt talloze toepassingen. Via het systeem kunnen theaterbezoekers bijvoorbeeld inspelen op een getoonde advertentie. Ook votingsystemen of e-learning is perfect toepasbaar. Daarvoor zijn samenwerkingsverbanden opgestart met Disney, Dolby en het Israëlische XpanD. Met de Belgische EVS-dochter XDC wordt gewerkt aan een technische integratie.

Oprichter Nick Vandenbulcke bevestigt de overname door Dirk Ponnet aan Trends, maar noemt de inlijving op termijn door Barco voorbarig, al klinkt het 'aannemelijk' voor Vandenbulcke, die niet langer operationeel betrokken is bij Quick Sensor. Bij Barco konden we niemand bereiken voor commentaar.

L.D.

Ponnet krijgt daardoor de meerderheid in handen. De rest van de aandelen blijven bij de oprichters Nick Vandenbulcke en Frank Adins, de man achter de logistieke groep Transuniverse Cargo.Dirk Ponnet is onder meer actief in de retailsector en vastgoed. De commercialisatie van Quick Sensor wordt ondergebracht bij dZine, actief in digital signage. Dat zijn online publieke informatiesystemen, zoals digitale advertentieborden. dZine heeft als tweede activiteit de ontwikkeling van veelzijdige mobiele terminals. Onder meer de kaartjesknippers van de NMBS lopen met een terminal van dZine over de schouder. De voorbije zomer werd dZine gekocht door Barco. De kantoren en de servers van Quick Sensor werden ondergebracht in dZine. Waarnemers zien in dit alles een eerste stap richting volledige overname van Quick Sensor door Barco. De beursgenoteerde technologiegroep is onder meer actief in digitale bioscopen, terwijl Quick Sensor voor de bioscoopsector een zeteldetectiesysteem ontwikkelde. Die technologie werd de voorbije jaren uitgerold in de bioscoopzalen van Kinepolis, maar is de jongste maanden ook steeds meer in het buitenland te vinden. Quick Sensor heeft ook zijn patent uitgebreid voor interactiviteit. Daardoor wordt het mogelijk om vanuit de bioscoop- of theaterstoel in interactie te gaan met wat op het bioscoopscherm vertoond wordt. Dat biedt talloze toepassingen. Via het systeem kunnen theaterbezoekers bijvoorbeeld inspelen op een getoonde advertentie. Ook votingsystemen of e-learning is perfect toepasbaar. Daarvoor zijn samenwerkingsverbanden opgestart met Disney, Dolby en het Israëlische XpanD. Met de Belgische EVS-dochter XDC wordt gewerkt aan een technische integratie. Oprichter Nick Vandenbulcke bevestigt de overname door Dirk Ponnet aan Trends, maar noemt de inlijving op termijn door Barco voorbarig, al klinkt het 'aannemelijk' voor Vandenbulcke, die niet langer operationeel betrokken is bij Quick Sensor. Bij Barco konden we niemand bereiken voor commentaar. L.D.