Het bedrijf zoekt voor de getroffen medewerkers - van de weekendshift - een job in het bedrijf, zo werd vernomen bij Ronald van de Straat, woordvoerder van moederbedrijf Procter & Gamble Benelux.

Van de Straat bevestigt dat de nacht- en ochtendploeg niet aan de slag zijn gegaan. "De fabriek ligt nu stil zodat we iedereen rustig konden laten afkomen," aldus Van de Straat. De werknemers werden samengeroepen om de toelichting die de bonden vrijdagmorgen al te horen kregen.

De woordvoerder verwijst naar de herstructurering van eind 2011, toen circa 300 jobs geschrapt werden, maar er tegelijk nieuwe investeringen werden aangekondigd. De concrete start van die investeringen in nieuwe productielijnen werd nu vrijdag aangekondigd. Ook meldde het bedrijf dat het doorzet met de zogenaamde 'rotating shifts', het nieuwe ploegensysteem waarmee de vakbonden vorig jaar instemden na een tijd van sociale onrust. (Belga/BO)

Het bedrijf zoekt voor de getroffen medewerkers - van de weekendshift - een job in het bedrijf, zo werd vernomen bij Ronald van de Straat, woordvoerder van moederbedrijf Procter & Gamble Benelux. Van de Straat bevestigt dat de nacht- en ochtendploeg niet aan de slag zijn gegaan. "De fabriek ligt nu stil zodat we iedereen rustig konden laten afkomen," aldus Van de Straat. De werknemers werden samengeroepen om de toelichting die de bonden vrijdagmorgen al te horen kregen.De woordvoerder verwijst naar de herstructurering van eind 2011, toen circa 300 jobs geschrapt werden, maar er tegelijk nieuwe investeringen werden aangekondigd. De concrete start van die investeringen in nieuwe productielijnen werd nu vrijdag aangekondigd. Ook meldde het bedrijf dat het doorzet met de zogenaamde 'rotating shifts', het nieuwe ploegensysteem waarmee de vakbonden vorig jaar instemden na een tijd van sociale onrust. (Belga/BO)