De autoriteiten stellen zich niet tevreden met de vrijwillige reparatie die VW heeft aangeboden. Dat zei een woordvoerder van het ministerie van Verkeer donderdag in Berlijn, die daarmee informatie van de krant Bild bevestigt. Het zou om 2,4 miljoen wagens gaan.

VW presenteerde aan de federale dienst een omvangrijk plan met maatregelen na het losbarsten van het schandaal rond gemanipuleerde uitstoottests bij dieselauto's. Details daarvan zijn voorlopig niet bekend.

Minister van Verkeer Alexander Dobrindt (CSU) zal donderdagvoormiddag in Berlijn een verklaring afleggen.

De nieuwe baas van VW, Matthias Müller, heeft voorlopig een terugroepactie vanaf januari in het vooruitzicht gesteld, die duren kan tot het einde van het jaar. Eerst wil de autobouwer uit Wolfsburg "intensieve kwaliteitstests" uitvoeren. In de loop van het vierde kwartaal zal VW met het KBA de maatregelen bespreken. VW manipuleerde met software de uitstootwaarden van dieselauto's.

KBA-hoofd Ekhard Zinke reageerde op beschuldigingen dat zijn dienst deels medeverantwoordelijk zou zijn voor het schandaal. Volgens hem kon het KBA niet weten van de manipulatie van miljoenen dieselwagens. Intussen gebeuren ook tests bij andere modellen.

(Belga/NS/BO)

De autoriteiten stellen zich niet tevreden met de vrijwillige reparatie die VW heeft aangeboden. Dat zei een woordvoerder van het ministerie van Verkeer donderdag in Berlijn, die daarmee informatie van de krant Bild bevestigt. Het zou om 2,4 miljoen wagens gaan. VW presenteerde aan de federale dienst een omvangrijk plan met maatregelen na het losbarsten van het schandaal rond gemanipuleerde uitstoottests bij dieselauto's. Details daarvan zijn voorlopig niet bekend. Minister van Verkeer Alexander Dobrindt (CSU) zal donderdagvoormiddag in Berlijn een verklaring afleggen. De nieuwe baas van VW, Matthias Müller, heeft voorlopig een terugroepactie vanaf januari in het vooruitzicht gesteld, die duren kan tot het einde van het jaar. Eerst wil de autobouwer uit Wolfsburg "intensieve kwaliteitstests" uitvoeren. In de loop van het vierde kwartaal zal VW met het KBA de maatregelen bespreken. VW manipuleerde met software de uitstootwaarden van dieselauto's.KBA-hoofd Ekhard Zinke reageerde op beschuldigingen dat zijn dienst deels medeverantwoordelijk zou zijn voor het schandaal. Volgens hem kon het KBA niet weten van de manipulatie van miljoenen dieselwagens. Intussen gebeuren ook tests bij andere modellen.(Belga/NS/BO)