Audi heeft in het eerste halfjaar zijn omzet met 11,4 procent zien stijgen tot 869.350 geleverde voertuigen. Dat is het beste halfjaarresultaat ooit. "We zullen het momentum uit de eerste helft van het jaar doorzetten in de tweede helft", aldus verkoopsdirecteur Luca de Meo.

Vooral in Noord-Amerika en Azië boekte Audi vooruitgang. De Amerikaanse markt was in de eerste jaarhelft goed voor een verkoop van 84.349 auto's, wat overeenstemet met een toename met 13,6 procent tegen dezelfde periode vorig jaar. In China nam de verkoop van Audi-wagens toe met 17,8 procent tot 268.666 wagens. Ook in de VS (+13,6 procent) en het VK (+12,6 procent) ging Audi er fors op vooruit. Enkel in Rusland (- 1,2 procent) noteerde de Duitse autoreus een terugval.

Het bedrijf verwijst voor de meevallende resultaten in de eerste plaats naar het succes van de A3 en de Q-modellen.

Volkswagen

Volkswagen van haar kant heeft een akkoord met zijn Chinese partner FAW afgesloten over twee bijkomende fabrieken in China, een in Qingdao en een in Tianjian. Er is een investering mee gemoeid van 2 miljard euro.

De ondertekening van het akkoord gebeurde tijdens het bezoek van Duits bondskanselier Angela Merkel aan China. Er werd maandag voor miljarden euro aan contracten ondertekend in China. Zo sleepte het Europese luchtvaartconcern Airbus een akkoord in de wacht over de levering van 100 helikopters ter waarde van zo'n 300 miljoen euro. (Belga/BO)

Audi heeft in het eerste halfjaar zijn omzet met 11,4 procent zien stijgen tot 869.350 geleverde voertuigen. Dat is het beste halfjaarresultaat ooit. "We zullen het momentum uit de eerste helft van het jaar doorzetten in de tweede helft", aldus verkoopsdirecteur Luca de Meo.Vooral in Noord-Amerika en Azië boekte Audi vooruitgang. De Amerikaanse markt was in de eerste jaarhelft goed voor een verkoop van 84.349 auto's, wat overeenstemet met een toename met 13,6 procent tegen dezelfde periode vorig jaar. In China nam de verkoop van Audi-wagens toe met 17,8 procent tot 268.666 wagens. Ook in de VS (+13,6 procent) en het VK (+12,6 procent) ging Audi er fors op vooruit. Enkel in Rusland (- 1,2 procent) noteerde de Duitse autoreus een terugval.Het bedrijf verwijst voor de meevallende resultaten in de eerste plaats naar het succes van de A3 en de Q-modellen. VolkswagenVolkswagen van haar kant heeft een akkoord met zijn Chinese partner FAW afgesloten over twee bijkomende fabrieken in China, een in Qingdao en een in Tianjian. Er is een investering mee gemoeid van 2 miljard euro. De ondertekening van het akkoord gebeurde tijdens het bezoek van Duits bondskanselier Angela Merkel aan China. Er werd maandag voor miljarden euro aan contracten ondertekend in China. Zo sleepte het Europese luchtvaartconcern Airbus een akkoord in de wacht over de levering van 100 helikopters ter waarde van zo'n 300 miljoen euro. (Belga/BO)