De ZEW-index, die het vertrouwen meet van investeerders en analisten, daalt van 21,2 in juli naar 14 in augustus. Het is de vierde daling op rij. De index valt bovendien lager uit dan verwacht (20).

De teleurstellende index staat haaks op de historische groeicijfers die de Duitse economie in het tweede kwartaal heeft geboekt. Investeerders gaan ervan uit dat Duitsland de groei niet zal kunnen aanhouden. De groei wordt namelijk in de eerste plaats gestuwd door de export, waarvan wordt verwacht dat die zal afnemen.

De ZEW-index, die het vertrouwen meet van investeerders en analisten, daalt van 21,2 in juli naar 14 in augustus. Het is de vierde daling op rij. De index valt bovendien lager uit dan verwacht (20). De teleurstellende index staat haaks op de historische groeicijfers die de Duitse economie in het tweede kwartaal heeft geboekt. Investeerders gaan ervan uit dat Duitsland de groei niet zal kunnen aanhouden. De groei wordt namelijk in de eerste plaats gestuwd door de export, waarvan wordt verwacht dat die zal afnemen.